90.000 toeschouwers zien twee spectaculaire Supercar Challenge races tijdens Jack’s Racing Day

Supercar Challenge @ TT Assen 2023
De Supercar Challenge heeft tijdens Jack’s Racing Day het publiek getrakteerd op twee zeer spannende races. In beide races kwam de prachtige zwarte Ligier LMP3 van equipe Matthijs Bakker-Joshua Kreuger als winnaar over de finish. In de andere divisies waren de winnaars van de races minder voorspelbaar, want de positiewisselingen waren niet te tellen. De grote winnaars waren naast de teams de 90.000 toeschouwers tijdens Jack’s Racing Day 2023, want die zagen twee fantastische races met volle velden. En dat was natuurlijk precies waarvoor ze naar TT Circuit Assen waren gekomen.
Prototypes

De DayVTec Ligier LMP3 van equipe Matthijs Bakker-Joshua Kreuger en de Norma M20FC van Alain Berg waren qua snelheid absoluut aan elkaar gewaagd. Toch kwam de Ligier in beide races als eerste over de finish. Ook de indrukwekkende Praga’s waren een mooie toevoeging aan het veld. Equipe William Stowell-Chris Bridle was in beide races in de Praga R1T de sterkste.

Radicals

Steeds meer coureurs zien de potentie van de fraaie Radicals, want het veld breidt zich dit seizoen elke race verder uit. De eerste race werd gewonnen door de meest ervaren equipe Robin en Jerome Greenhalgh in de Radical SR3. De verrassende winnaar van de tweede race werd de equipe Mitchell van Dijk-Oscar Vianen in de Radical SR1.

GT divisie

In vrijwel elke race dit seizoen gaat de strijd om de zege in de GT divisie tussen de BMW’s M6 GT3 van de equipes Mex Jansen-Jordin Poland en Max Tubben-Max Weering. Jack’s Racing Day was daarop geen uitzondering. Jansen-Poland won de eerste race en Tubben-Weering schreef de tweede race op hun naam.

Supersport 1

Op TT Circuit Assen weten Henk Tappel en Harold Wisselink altijd het beste uit zichzelf en hun Zilhouette 3.5 te halen. De verdiende zege in de eerste race weerhield de broers Robert en Benjamin van den Berg ervan om hun terugkeer in de Supercar Challenge in hun herbouwde BMW E90 te vieren met een overwinning. De tweede race werd gewonnen door Tony Vijfschaft in zijn Supercopa. De broers werden deze race opnieuw tweede.

Supersport 2

Ook de Supersport 2 kende twee verschillende winnaars. Priscilla Speelman en Teunis van der Grift stuurden hun VW Golf GTI TCR in de eerste race als eerste over de meet. Maik Broersen deed dat in de tweede race in zijn BMW M4. Christiaan Frankenhout en Meindert van Buuren jr. deden in hun BMW M2 voor het eerst mee en werden in beide races tweede.

Sport

Equipe Dirk Dekker-Koen de Wit bleef in hun BMW 1 Serie 135i in de eerste race de Zilhouette van Bernard Blaak voor. Ook de tweede race mocht Blaak op de tweede trede plaatsnemen, dit keer werd de race gewonnen door equipe Rob Nieman-Simon Knap in de knalgele Renault Clio Evo. De Clio van equipe Ignace van den Broeck-Leon Iserbyt won beide races in Sport 2.