van der Horst

9H Kyalami: 1-2 zege voor Team WRT

Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts
Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts
Team WRT was heer en meester gedurende de 9 Hours of Kyalami, de tweede manche van de Intercontinental GT Challenge, en zag zijn beide wagens als eerste en tweede over de finishlijn komen. Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts pakten met de BMW M4 GT3 #32 de zege voor hun teamgenoten Philipp Eng, Augusto Farfus en Maxime Martin in de BMW #33.
Start 9H Kyalami
Start 9H Kyalami
De race kende een rustig verloop met enkel een interventie van de safety car op een half uur van het einde van de race. Maar toen was alle gevaar al geweken voor Team WRT zeker nadat de GruppeM Racing Mercedes-AMG die van op de pole was gestart de race moest verlaten met technische problemen. Sheldon van der Linde mocht in zijn thuisrace de BMW als eerste over de finish rijden met enkele meters voorsprong op de tweede BMW van Team WRT. Voor de BMW M4 is het de eerste zege in de Intercontinental GT Challenge.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De laatste podiumplaats was voor de Tresor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 EVOII van Mattia Drudi, Ricardo Feller en Patric Niederhauser. Markus Winkelhock, Dennis Marschall en Alex Aka brachten de tweede Audi van Tresor Attempto Racing als vierde over de streep nadat ze nog een drive through penalty kregen op het einde van de race voor een fout bij de pitstop. De SunEnergy1 by SPS Mercedes van Jules Gounon, Yannick Mettler en Kenny Habul won de Pro-Am klasse en werd vijfde algemeen.

Foto's: Intercontinental GT Challenge & Team WRT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 25 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons