van der Horst

9H Kyalami: Dertien wagens op het appel

Kyalami circuit
Kyalami circuit
Voor het eerst in de geschiedenis van de Intercontinental GT Challenge krijgen we twee wedstrijden in dezelfde maand. Na de Bathurst 12 Hour eerder deze maand is het nu de beurt aan de Kyalami 9 Hour. Helaas wegens het feit dat er zo een korte periode is tussen beide wedstrijden en het Europees seizoen bijna op gang komt, heeft dit een gevolg op het aantal deelnemers. Het uiteindelijk totaal wagens dat aan de start komt is dertien, waarvan twee met dank aan Team WRT.
SunEnergy 1 AKKodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3 Evo
SunEnergy 1 AKKodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3 Evo
Vorige maand verklaarde SRO dat het minimum acht wagens nodig had om de wedstrijd te laten doorgaan. Dat aantal werd gehaald, hetzij maar nipt. Er staan dertien bolides op de deelnemerslijst, maar drie daarvan komen uit in de Zuid-Afrikaanse serie en zullen al na het eerste uur zich parkeren in de pitbox. Tien stuks zullen er dus overblijven die verder strijden voor de algemene winst. Mercedes het beste vertegenwoordigd met vier wagens. Onder meer SunEnergy 1 met Jules Gounon en Kenny Habul, de winnaars in Bathurst zijn van de partij, maar zij zakken wel terug naar de Pro-Am klasse. Het Duitse merk hoopt verder op Mercedes-AMG Team GruppeM Racing voor winst met het trio Maro Engel, Mikael Grenier en Raffaele Marciello.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
BMW kan dan weer rekenen op Team WRT. Het team uit Baudour liet de wagens vanuit Dubai overbrengen naar Zuid-Afrika en is er de vaandeldrager voor de Beierse constructeur. Weinig veranderingen zijn er dan ook bij de rijders tegenover de Australische manche, op het ontbreken van Valentino Rossi na. Dries Vanthoor, Charles Weerts en Maxime Martin zijn wel van de partij. Porsche daarentegen moet het enkel doen met Grove Racing. Tot slot is ook Audi van de partij, met twee wagens onder Tresor Attempto Racing in de Pro-klasse. 

Foto's: Intercontinental GT Challenge/SRO MediaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 21 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hour.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons