van der Horst

9H Kyalami: Pole voor Gruppe M Mercedes-AMG

Gruppe M - Mercedes-AMG GT3
Gruppe M - Mercedes-AMG GT3
Net als in Bathurst ging in Kyalami de pole naar een Mercedes-AMG. Maro Engel, Raffaele Marciello en Mikael Grenier realiseerden met de Gruppe M Mercedes een gemiddelde chrono van 1:42.617. De Team WRT BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor, Sheldon van der Linde en Charles Weerts start van op de tweede plaats met een chrono van 1:42.942.
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De tweede BMW M4 van Team WRT met achter het stuur Maxime Martin, Augusto Farfus en Philipp Eng realiseerde de derde chrono (1:42.97) en krijgt op de tweede startlijn het gezelschap van de Tresor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 EVOII van Mattia Drudi, Ricardo Feller en Patric Niederhauser (1:43.027). Daarachter vinden we de tweede Tresor Attempto Racing Audi van Markus Winkelhock, Dennis Marschall en Alex Aka en de SunEnergy 1 by SPS Mercedes-AMG van Jules Gounon, Yannick Mettler en Kenny Habul terug. Deze laatste wagen was de snelste in de Pro-Am klasse. De enige Porsche de Grove Racing 911 GT3-R van Stephen Grove, Brenton Grove en Earl Bamber gaat als zevende van start.

In totaal namen dertien wagens aan de kwalificatie deel waarvan er drie uitkomen in de Cup klasse (GT3 & GT4). Later op de dag besliste SRO om de BoP van alle vier Mercedes GT3 bolides aan te passen, zij krijgen er 10 kilogram extra gewicht bij.

Foto's: SRO Media & W Racing Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 24 februari 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons