Oulton Park: Polesitters pakken ook tweemaal de overwinning

Chris Hoy/Alex Buncombe - Nissan GT Academy
Op Oulton Park vonden op maandag de twee eerste races van het Brits GT kampioenschap plaats. De races leverden weinig verrassing op voor wat betreft de winnaars, telkens won de wagen die van op de pole startte ook de race. Ahmad Al Harthy/Michael Caine (Oman Racing Team Aston Martin Vantage) zegevierden in race 1 waarna Alexander Sims/Marco Attard (Ecurie Ecosse BMW Z4) de tweede race op hun naam schreven. Het was vooral de safety car die in beide races voor de nodige spanning zorgde waardoor de pitstop strategie een belangrijke rol speelde. Chris Hoy reed verdienstelijke wedstrijden en eindigde samen met Alex Buncombe op een negende en een dertiende plaats.
Start race 1
Ahmad Al Harthy en Michael Cane reden in de eerste race van start tot finish aan de leiding in hun Oman Racing Aston Martin Vantage. Nochtans heerste er enige verwarring toen de safety car de baan opkwam net bij het openen van de pit window en de Nissan van Alex Buncombe, die eigenlijk in negende positie rondtoerde, oppikte als leider. Daardoor konden de acht eersten afstand nemen van het veld. Luke Hines (888 BMW Z4) pikte op het einde van de race nog aan bij de twee leidende Aston Martin, maar zag zijn inspanning teniet gedaan door een stop and go voor inhalen onder geel. De Beechdean Aston Martin die in het begin van de race tweede lag, zag zich gepasseerd door de AF Corse Ferrari van Richard Lyons en Pasin Lathouras. Jonathan Adam moest zich nog reppen om de derde plaats van de
Rembert Berg/Steven Kane - M-Sport Bentley
Aston Martin veilig te stellen voor een oprukkende Matt Bell in de United Autosports Audi R8 ultra. De Bentley’s kenden voor hun debuut in het Britse GT beiden een bewogen race, het M-Sport exemplaar kreeg een lekke band in de openingsronde en viel terug naar de laatste plaats maar Berg en Kane brachten de Bentley nog terug naar de achtste plaats. De wagen van Generation bentley raakte en GT4 en moest tweemaal de pits opzoeken en eindigde achttiende.

Uitslag Oulton Park race 1

01. Ahmad Al Harthy/Michael Caine (Oman Racing Team Aston Martin Vantage)
02. Pasin Lathouras/Richard Lyons (AF Corse Ferrari 458 Italia)
03. Andrew Howard/Jonathan Adam (Beechdean AMR Aston Martin Vantage)
04. Mark Patterson/Matt Bell (United Autosports Audi R8 LMS ultra)
05. Phil Dryburgh/John Gaw (PGF-Kinfaun Aston Martin Vantage)
06. Mark Poole/Richard Abra (MP Motorsport Aston Martin Vantage)
07. Derek Johnston/Luke Hines (888 BMW Z4)
08. Rembert Berg/Steven Kane (M-Sport Bentley Continental)
09. Chris Hoy/Alex Buncombe (Nissan GT Academy RJN Nissan GT-R)
10. Jon Minshaw/Phil Keen (Trackspeed Porsche 997 GT3 R)

Alexander Sims/Marco Attard - Ecurie Ecosse BMW Z4
De Ecurie Ecosse BMW Z4 miste de eerste race wegens een kapotte versnellingsbak, maar Alexander Sims nam in de gerepareerde wagen de leiding na de start van race 2 voor Aaron Scott (Ferrari) en Jonny Adams (Aston Martin). De posities bleven ongewijzigd, maar na 20 minuten kwam de safety car de baan op wat weer voor heel wat geharrewar zorgde bij het openen van de pit window. Wanneer de race terug van start ging, lag Mark Patterson (United Autosports Audi) op kop voor Gary Eastwood (AF Corse Ferrari). Eastwood reed echter in op de Audi in een poging de leiding over te nemen en beide wagens moesten opgeven, wat opnieuw resulteerde in een safety car periode. De race herleidde zich daarna tot een sprint van 5 ronden die gewonnen werd door Marco Attard (BMW) voor Jon Minshaw (Porsche).