van der Horst

Aangepaste FIA World Rallycross Championship-kalender bekendgemaakt

2021-kalender World RX
2021-kalender World RX
Een gewijzigde kalender van het FIA World Rallycross kampioenschap is zojuist bekendgemaakt. In plaats van tien manches van mei tot en met november is de kalender wegens de huidige coronapandemie ingekort tot maar zeven manches en enkel op het Europese continent. Zo valt Zuid-Afrika in november weg en wordt de manche in Spa-Francorchamps de afsluiter in plaats van opener.
Het seizoen begint op twaalf en dertien juni op het Hell-circuit in Noorwegen en gaat drie weken later de grens over naar Zweden voor de tweede ronde op het Höljes-circuit. Het kampioenschap trekt eind juli naar Zuid-Europa. Op het circuit van Barcelona-Catalunya (Spanje) zal voor het eerst het nieuwe vrijdag- en zaterdagavondformat gebruikt worden.

De Duitse Nürburgring maakt het daarop volgende weekend zijn World RX-debuut. Begin september gaan de deelnemers naar Lohéac in West-Frankrijk, in afwachting van een geplande terugkeer naar het Riga-circuit in Letland (nog onder voorbehoud) voor de voorlaatste wedstrijd, twee weken later. Op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps vindt in oktober dan de seizoensfinale plaats.

Tijdens dit seizoen wordt tevens voor de laatste keer met de Supercar-wagens in het World RX gereden. In 2022 zal het kampioenschap overschakelen naar de nieuwe volledig elektrische RX1e-auto's. 

Een terugkeer naar een meer globale wedstrijdlijst met een groter aantal rondes wordt het doel voor 2022.

Foto: FIA World Rallycross Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 26 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons