van der Horst

Aantrekkelijk programma voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux

Stellantis Motorsport Rally Cup Belux
Stellantis Motorsport Rally Cup Belux
Zoals enkele weken geleden al aangekondigd zal er in 2021 een Stellantis Motorsport Rally Cup Belux worden georganiseerd, voorbehouden aan pittige bolides als de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4. Krachtige machines ook, die recent rijders als Cédric Cherain of Gino Bux heel wat rijplezier bezorgden.
Nu de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 is vastgelegd, kunnen ook de manches voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux worden bekend gemaakt. Dit zijn ze:

1) South Belgian Rally - 26 juni
2) TAC Rally - 24 juli
3) Sezoens Rally - 18 oktober
4) Rallye du Condroz - 5-7 november
5) Spa Rally - 4-5 december

De puntenverdeling is trouwens identiek aan die van het Kroon-Oil BRC: 25 punten voor de winnaar, 18 voor de tweede, en vervolgens 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt voor de volgende rijders. In elke Power Stage kunnen de vijf snelste rijders ook nog eens bonuspunten verdienen (5, 4, 3, 2 en 1 punt). Tijdens de finale van het kampioenschap, afgewerkt in het kader van de Spa Rally, kunnen er dubbele punten worden verdiend, met een aparte rangschikking na dag 1 en dag 2.
 
De Junior-rijders, geboren voor 1 januari 1998 en dus jonger dan 24, krijgen een apart klassement.

Hoeveel kost dat?
 
Wie zich voor een volledig seizoen wil inschrijven, betaalt 900 euro per rijder en corijder. Dat bedrag omvat een overall in de kleuren van Peugeot Sport of Opel Motorsport, en een set vuurwerend ondergoed.
 
Voor deelnemers die zich per wedstrijd willen inschrijven, of na de derde van vijf manches, bedraagt het inschrijvingstarief 600 euro.
 
Geven we ook nog eens mee dat er op elk van de wedstrijden een ingenieur zal aanwezig zijn, om de deelnemers aan de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux met raad en daad bij te staan, en er ook een voorraad wisselonderdelen beschikbaar zal zijn.
 
Meer info bij coördinator Davie Meert, per telefoon (+32 475 82 82 68) of per mail (rallycup@poleposition.lu). 

Stellantis Motorsport Rally Cup BeluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 12 februari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons