van der Horst

Abbring als leider naar slotdag in Wallonie

Kevin Abbring - Peugeot 208 R5
Kevin Abbring - Peugeot 208 R5
De Nederlander Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) mag als leider naar de slotdag van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het BK. De Peugeotrijder kon zijn bonus in de avondlus niet meer vergroten op dichtste achtervolger Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). Guillaume Dilley (Hyundai i20 WRC) blijft derde.
Vincent Verschueren hield zijn achterstand een hele dag lang ongeveer status quo, en ook tijdens de avondlus verloor Verschueren amper terrein op de Nederlander. De Oost-Vlaming werkte tot drie keer toe een licht stijgende achterstand helemaal weg met een blitstijd op Mohiville, de slotproef van elke lus. Verschueren volgt op 13'7 seconden van Abbring.

Guillaume Dilley kon de kloof niet verkleinen met de leider en moest zelfs Verschueren laten gaan. Meer zelfs, Dilley houdt beter rekening met Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) die nog maar een paar seconden verwijderd is van het podium. Dilley heeft nog een bonus van zes tellen.

Kevin Demaerschalk (DS3 R5) is afgetekend vijfde op ongeveer een minuut van de leider. Daarachter is er nog een stevige strijd aan de gang tussen Xavier Bouche (Skokda Fabia R5), Cedric De Cecco (Peugeot 208 R5), Polle Geusens (Ford Fiesta R5) en Adrian Fernemont (Ford Fiesta R5).

Zondag zijn er nog acht proeven.

Foto: RIP



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons