van der Horst

Abu Dhabi wintertesten: Stoffel Vandoorne test twee dagen de McLaren Honda

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Niet Jenson Button noch Kevin Magnussen testen dinsdag en woensdag in Abu Dhabi de McLaren uitgerust met de nieuwe Honda motor, maar Stoffel Vandoorne. De vicekampioen GP2 behoudt dus duidelijk het vertrouwen van de constructeur uit Woking en wordt dus tijdens beide dagen ingezet. Verschillende merken profiteren van de wintertesten om nieuwe rijders aan de tand te voelen, zo komt Raffaele Marciello in actie voor Ferrari, Pascal Wehrlein bij Mercedes, Carlos Sainz bij Red Bull, Esteban Ocon bij Lotus en Jolyon Palmer samen met Spike Goddard bij Force India.
De meeste teams kiezen ervoor om twee verschillende rijders in te zetten over de twee dagen, enkel McLaren, Toro Rosso, Sauber en Caterham houden het bij één piloot. Stoffel Vandoorne is dus de uitverkorene bij McLaren, Torro Rosso geeft Max Verstappen de kans om kilometers te doen terwijl Sauber en Caterham hun nieuwe rijders uittesten respectievelijk Marcus Ericsson en Will Stevens.

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Neemt bij Mercedes Nico Rosberg nog de eerste dag voor zijn rekening dan wordt hij woensdag afgelost door Pascal Wehrlein. Bij Ferrari start Kimi Raïkkönen alvorens het stuur op woensdag aan Raffaele Marciello te laten. Red Bull geeft Carlos Sainz Jr. een kans zijn kunnen te tonen, de Spanjaard komt dinsdag in actie met de RB10, nadien is het de beurt aan vaste rijder Daniel Ricciardo. Williams laat Felipe Nasr nog rijden niettegenstaande deze recent een contract tekende bij Sauber, de Braziliaan komt woensdag in actie nadat Valterri Bottas de eerste dag voor zijn rekening neemt. Lotus zet achtereenvolgens Europees formule 3 kampioen Esteban Ocon en testrijder Charles Pic in, Force India rekent op twee debutanten, Jolyon Palmer op dinsdag en Spike Goddard op woensdag.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 25 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons