van der Horst

Abu Dhabi: Daniel Abt verkiest de Formule E

Daniel Abt
Daniel Abt
Daniel Abt zal niet starten in de finale races voor het GP2 kampioenschap op het circuit van Abu Dhabi. De Duitser speelt geen rol meer in het kampioenschap en verkiest om aan de start te komen van de Formule E race die hetzelfde weekend plaatsvindt in Maleisië. Daar komt hij uit voor het team Audi Sport Abt, dat momenteel met di Grassi aan de leiding staat in het puntenklassement. Bij Hilmer Motorsport wordt de plaats van Abt ingenomen door Nicholas Latifi.
Daniel Abt - Audi Sport Abt
Daniel Abt - Audi Sport Abt
Daniel Abt kon zich met Hilmer Motorsport niet in de kijker rijden dit jaar en besloot dan ook maar om niet te starten in de twee laatste races in Abu Dhabi. De Duitser gaat zich vanaf nu volop concentreren op de Formule E waar hij uitkomt voor het team Audi Sport Abt. Nicholas Latifi die dit seizoen uitkwam in het FIA F3 European Championship bij Prema Powerteam neemt de plaats in van de Duitser bij Hilmer.  Het is tevens het debuut van de Canadees in de discipline, die er ploegmaat wordt van Jon Lancaster.

Conor Daly - Lazarus GP
Conor Daly - Lazarus GP
Een piloot die zijn terugkeer maakt dit weekend in de GP2 is Conor Daly. De Amerikaan startte het seizoen bij Venezuela GP Lazarus, maar zag zijn seizoen onderbroken door geldtekort. Voor de races in Abu Dhabi keert hij echter terug naar het Italiaanse team.



Foto's: FIA Formula E & GP2



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons