van der Horst

Abu Dhabi: Vandoorne domineert - Tweede in kampioenschap

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne (ART GP) heeft de eerste GP2 race op het circuit van Abu Dhabi op dominante wijze gewonnen. De Belg reed van start tot finish aan de leiding en kwam over de streep met 12 seconden voorsprong op Jolyon Palmer. Door de overwinning schuift Vandoorne op naar de tweede plaats in het kampioenschap, Felipe Nasr (Carlin) die voorheen de tweede plaats in de puntenstand bezette pakte de punten van de vierde plaats en heeft nu negen eenheden achterstand op Vandoorne. Na de race volgde nog meer goed nieuws voor de Belg, McLaren liet weten dat hij de F1-bolide van McLaren mag besturen tijdens de tweedaagse test volgende week op hetzelfde circuit.
  • De Swert Opticiens
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Het is al de vierde zege voor Stoffel Vandoorne dit jaar en wat voor één, pole, een onberispelijke start en een dominante race schonken hem een ruime zege voor kampioen Jolyon Palmer en Mitch Evans (Russian Time). Zelfs nadat de safety car al vroeg in de race was uitgereden voor een incident tussen  Binder, Lancaster en Sörenson, behield de Belg zijn kalmte en bouwde na de herstart al snel een voorsprong uit op de rest van het veld. Felipe Nasr die op zachte banden was gestart worstelde met het snel slijtende rubber en moest Palmer en Evans voor laten alvorens hij de pit in dook voor een bandenwissel.

Ook Vandoorne was op supersofts gestart en zocht tijdens dezelfde ronde als Nasr de pits op om over te schakelen op medium rubbers, waardoor Palmer de leiding kon overnemen. Vandoorne baande zich al snel een weg tussen de achterblijvers en kwam in zijn rush naar voren zelfs even in contact met Lancaster, gelukkig zonder gevolg
Podium race 1
Podium race 1
voor zijn wagen. Nadat alle wagens hun banden gewisseld hadden lag Vandoorne opnieuw op kop, voor Palmer en Evans. Zelfs op zachte banden konden beide heren Vandoorne niet verdringen, integendeel na enkele ronden zakten zij steeds verder af. Johnny Cecotto (Trident) die op de vierde plek lag kon op versleten rubbers niet weerstaan aan Nasr en zou pas als zesde finishen. De vierde plaats van Nasr leverde hem echter niet voldoende punten op om de tweede plaats in het kampioenschap te behouden.

Abu Dhabi; Uitslag race 1:


01. Stoffel Vandoorne (ART GP) 31 ronden
02. Jolyon Palmer (DAMS) +12.1
03. Mitch Evans (Russian Time) +19.1
04. Felipe Nasr (Carlin) +22.2
05. Stéphane Richelmi (DAMS) +28.0
06. Johnny Cecotto (Trident) +31.3
07. Stefano Coletti (Racing Engineering) +34.2
08. Arthur Pic (Campos) +34.4
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP

09. Rio Haryanto (Caterham) +36.7
10. Daniël de Jong (MP Motorsport) +46.6
11. Raffaele Marciello (Racing Engineering) +47.5
12. Sergio Canamasas (Trident) +48.3
13. Julian Leal (Carlin) +50.1
14. Takuya Izawa (ART GP) +54.5
15. Kimiya Sato (Campos) +57.1
16. Nathanael Berthon (Lazarus) +1:05.2
17. Simon Trummer (Rapax) +1:12.6
18. Jon Lancaster (Hilmer) +1:19.6
19. Kevin Giovesi (Rapax) +1:19.8
20. Conor Daly (Lazarus) +1:25.9
21. Pierre Gasly (Caterham) +1:26.6
22. Nicholas Latifi (Hilmer) +1:42.0

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons