van der Horst

Abu Dhabi: Vrije trainingen: Lewis Hamilton tweemaal voor Nico Rosberg

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Zowel in de eerste als in de tweede vrije training op vrijdag ging de beste tijd naar Lewis Hamilton. Telkenmale was de Brit iets sneller dan zijn ploeggenoot bij Mercedes Nico Rosberg. In de morgen ging de derde tijd nog naar Fernando Alonso, maar bij de aanvang van de middagsessie weigerde de Ferrari dienst en de Spanjaard moest van op de zijlijn toekijken. Ook voor Romain Grosjean begon het weekend slecht, de motor op zijn Lotus moet vervangen worden en omdat de vijf toegelaten wissels per jaar hierbij overschreden zijn moet de Fransman 20 plaatsen terug op de grid. Grosjean zal zondag in ieder geval van uit de pits starten.
c4c87ebfeda40127d23b2e79c4ad5094362278fd.jpg
De snelste tijd die Hamilton in de morgen reed was 1:43.476, één tiende sneller dan die van zijn titelrivaal en ploeggenoot Nico Rosberg. Frenando Alonso klokte af als derde, maar moest al meer dan een seconde toegeven op de tijd van Hamilton. De Spanjaard ging de beide Red Bull’s van Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo vooraf, die weer de twee Toro Rosso’s van Jean-Éric Vergne en Daniil Kvyat voor bleven. Achter Valtteri Bottas sloten de twee Force India’s de top tien af. Formule 3 kampioen Esteban Ocon reed de zestiende tijd net achter de tweede Lotus van Pastor Maldonado. De twee andere debutanten Adderly Fong en Will Stevens sloten de tabellen af.

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
Lewis Hamilton was opnieuw de snelste in de namiddag nu in een tijd van 1:42.113, Nico Rosberg moest maar acht honderdsten toegeven aan de Brit. Kevin Magnussen nam de derde positie in maar al op zeven tiende seconde van de referentietijd van Hamilton. Vettel en Bottas waren verder de enigen die nog enigszins konden aanklampen. Achter Ricciardo volgde Kimi Raïkkönen, die de enige Ferrari in de top tien zette, elektronische problemen hielden Alonso immers in de pits. Button klokte af als achtste voor Daniil Kvyat en Felipe Massa.

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons