van der Horst

Abu Dhabi: Hattrick voor Rosberg na nieuwe zege

Hamilton - Rosberg - Räikkönen
Hamilton - Rosberg - Räikkönen
Nico Rosberg behield vanavond in Abu Dhabi zijn excellente vorm door vanuit pole de race te winnen, het is zijn zesde zege van het seizoen en de derde op rij. Lewis Hamilton was het eens temeer niet eens over de strategie van zijn team, hij dacht de wedstrijd uit te rijden met slechts één stop maar kwam in de eindfase dan toch naar binnen voor een verse bandenset. Kimi Räikkönen completeerde het podium.
  • Dreamdrive
Start GP van Abu Dhabi
Start GP van Abu Dhabi
De Fin springt zo finaal nog over zijn landgenoot Valtteri Bottas naar de vierde plaats in het wereldkampioenschap, Bottas finishte slechts als dertiende. Dat kwam vooral doordat hij tijdens de eerste stop bij het verlaten van de pit zijn voorvleugel stukreed op de McLaren van Jenson Button. Sebastian Vettel maakte van zijn kant zijn slechte startplaats meer dan goed met een vierde stek, zowat het best mogelijke resultaat voor de Duitser. Een heel het weekend al sterk rijdende Sergio Pérez haalde een verdiende vijfde plaats binnen.

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
De tweede plaats van Hamilton was niet zo vanzelfsprekend als het leek: de Brit moest zich niet alleen na zijn eerste pitstop een weg voorbij Vettel banen, na de tweede stop van Rosberg wou hij de race uitrijden zonder opnieuw naar binnen te komen. Zijn team was snel over de boordradio om hem dat af te raden, zijn voorsprong op Rosberg bedroeg op dat moment immers slechts tien seconden en zijn banden werden, met nog 15 ronden op de teller, almaar slechter. Na zijn stop kon hij het gat met Rosberg alsnog wat dichtrijden, maar hij kwam nooit korter dan zeven seconden bij de Duitser.

Max Verstappen zag zijn wedstrijd verbrod doordat hij na twintig ronden zijn beide voorbanden blokkeerde en dus een extra pitstop diende in te lassen voor nieuwe Pirelli's. Hij verloor er wel zijn strijdlust niet door, hij viel kort voor het einde Button in de McLaren aan voor de twaalfde plaats. De Brit drukte hem daarbij wel van de baan, de Nederlander zette zijn actie toch door en kreeg daarvoor een discutabele penalty van vijf seconden. Toen hij even later ook nog een extra penalty kreeg voor het negeren van de blauwe vlaggen was een plaats binnen de punten helemaal uitgesloten.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Abu Dhabi 2015

#RijderTeamResultaat
1.Nico RosbergMercedes AMG1u38m30.175s
2.Lewis HamiltonMercedes AMG+8.271s
3.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+19.430s
4.Sebastian VettelScuderia Ferrari+43.735s
5.Sergio PérezForce India+1m03.952s
6.Daniel RicciardoRed Bull Racing+1m05.010s
7.Nico HülkenbergForce India+1m33.618s
8.Felipe MassaWilliams+1m37.751s
9.Romain GrosjeanLotus+1m38.201s
10.Daniil KvyatRed Bull Racing+1m42.371s
11.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso+1m43.525s
12.Max VerstappenToro Rosso+1 ronde
13.Jenson ButtonMcLaren Honda+1 ronde
14.Valtteri BottasWilliams+1 ronde
15.Marcus EricssonSauber+1 ronde
16.Felipe NasrSauber+1 ronde
17.Fernando AlonsoMcLaren Honda+2 ronden
18.Will StevensManor Ferrari+2 ronden
19.Roberto MerhiManor Ferrari+3 ronden
20.Pastor MaldonadoLotusDNF

Foto's: Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons