van der Horst

Abu Dhabi: Sprintrace geannuleerd na zware crash (+Video)

crash GP2 Series Abu Dhabi Sprint Race 2015
crash GP2 Series Abu Dhabi Sprint Race 2015
De sprintrace in Abu Dhabi vanmiddag duurde minder dan één ronde. Stoffel Vandoorne raakte moeizaam weg van zijn startplaats en zijn wedstrijd zat er na luttele meters al op, toen zijn wagen helemaal stilviel. In de tweede bocht was echter nog veel meer aan de hand; Pierre Gasly spinde in zijn DAMS-bolide voor de neus van de helft van het deelnemersveld en een zware kettingbotsing was het gevolg. Maar liefst zeven auto's raakten bij het ongeval betrokken.
Yas Marina Circuit - Abu Dhabi
Yas Marina Circuit - Abu Dhabi
Gasly spinde bij het insturen van de tweede bocht en kwam ongelukkig bij het uitkomen van de bocht tot stilstand. Enkele wagens konden hem ontwijken maar een goed gestarte Norman Nato knalde op hem, gevolgd door nog vier andere bolides, waaronder Nicolas Latifi, Sean Gelael en onze Noorderbuur Daniël De Jong. De zogenaamde TecPro-muur raakte daardoor zwaar beschadigd en na een kleine veertig minuten reparatiewerkzaamheden annuleerde de wedstrijdleiding de race, die initieel voorzien was om slechts 45 minuten of 22 ronden te duren. Er werden logischerwijze ook geen punten uitgereikt voor het kampioenschap. Bij het ongeval zelf bleef iedereen gelukkig ongedeerd.
  Foto: Racing International Photography & GP2Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GP2 Series op zondag 29 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons