van der Horst

Abu Dhabi: Stoffel Vandoorne op eerste rij: "Circuit ligt me wel"

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne slaagde er vanavond onder kunstlicht in Abu Dhabi weer net niet in om de pole te pakken, Pierre Gasly was net als vorige week in Bahrein een zucht sneller. Desalniettemin pakte onze landgenoot toen wél de zege, als hij dat morgen opnieuw voor mekaar krijgt breekt hij het zegerecord van Pastor Maldonado. Beiden staan immers op tien stuks, de Venezolaan had er wel liefst vier seizoenen voor nodig, onze landgenoot is pas aan zijn tweede jaar in GP2 toe.
  • Powercars
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Dat record op zich houdt mij eigenlijk niet echt bezig" aldus Vandoorne aan autosport.be. "Het belangrijkste is dat ik dit seizoen het kampioenschap al heb binnengehaald. Ik heb nu zes overwinningen, het zou natuurlijk altijd leuk zijn om daar dit weekend nog een zege bij te doen. Het belangrijkste is echter de race winnen, zoals we dit het hele seizoen al probeerden, dat record op zich is mooi meegenomen."

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
"De vrije trainingen waren goed vanmorgen, voor mij kwam het er in de kwalificaties op aan om vooraan te staan. Ik heb altijd goede resultaten neergezet op het circuit hier in Abu Dhabi. Zo stond ik hier vorig jaar op pole en won ik de eerste race, dus ja, het circuit ligt me hier wel."--- Uitslag Kwalificatie GP2 Series Abu Dhabi 2015 ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GP2 Series op vrijdag 27 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons