van der Horst

Abu Dhabi: Vandoorne rijdt zich de geschiedenisboeken in met nieuwe zege

De inhaalactie op Gasly
De inhaalactie op Gasly
Stoffel Vandoorne scoorde vanavond onder kunstlicht in Abu Dhabi zijn elfde zege en breekt zo het record van Pastor Maldonado, die liefst vier seizoenen nodig had om tien stuks bij mekaar te rijden. Vandoorne nam net als vorig weekend in Bahrein polesitter Pierre Gasly snel te grazen, een vroege pitstop en bijna een hele race door het verkeer laveren was geen obstakel om ook dit keer de overwinning binnen te halen.
Bij de start waagde Vandoorne (r) zich al aan een inhaalpoging op Gasly
Bij de start waagde Vandoorne (r) zich al aan een inhaalpoging op Gasly
Bij de start probeerde Vandoorne een inhaalpoging op polesitter Pierre Gasly, maar de Fransman hield de deur nog gesloten in de eerste bocht. Luttele ronden later raakte onze landgenoot er alsnog voorbij om door te stoten naar de leiding, Gasly zag zich vervolgens ook nog gepasseerd door achtereenvolgens Mitch Evans en Raffaele Marciello. In de zesde ronde dook Vandoorne als leider de pits in voor de verplichte pitstop, gevolgd door Evans, die even moest wachten op passerend verkeer alvorens zijn pitcrew hem terug de baan kon opsturen.

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
In diezelfde ronde zagen we een crash tussen de in het middenveld gestartte Norman Nato en Nicolas Latifi. De virtual safety car die daaruit voortvloeide, voor het takelen van de auto van Nato, duurde enkele ronden. Na de herstart nam Marciello dus het commando over, hij was één van de toppers die zijn pitstop nog niet had afgewerkt. Vandoorne liet meteen toptijden noteren en vergrootte alzo het gat met Evans. Het duurde liefst 25 ronden eer Marciello en Jordan King naar binnen doken voor hun stop, onze landgenoot nam zo comfortabel de leiding opnieuw in handen. Marciello wist nog wel net voor Evans de baan op te rijden, maar het duo reed voor de tweede plaats, op zo'n zes seconden van Vandoorne.

Abu Dhabi: Uitslag hoofdrace

01. Stoffel Vandoorne (ART GP)
02. Raffaele Marciello (Trident)
03. Mitch Evans (Russian Time)
04. Alexander Rossi (Racing Engineering)
05. Pierre Gasly (DAMS)
06. Jordan King (Racing Engineering)
07. Rio Haryanto (Campos)
08. Alex Lynn (DAMS)
09. André Negrão (Arden)
10. Nathanael Berthon (Lazarus)
11. Nobuharu Matsushita (ART GP)
12. Sergio Canamasas (Lazarus)
13. Sergey Sirotkin (Rapax)
14. René Binder (MP Motorsport)
15. Oliver Rowland (Status GP)
16. Gustav Malja (Rapax)
17. Arthur Pic (Campos)
18. Marlon Stockinger (Status GP)

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GP2 Series op zaterdag 28 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons