van der Horst

Abu Dhabi: Anthoine Hubert is laatste GP3 kampioen

Anthoine Hubert - ART GP
Anthoine Hubert - ART GP
Met nog een race te gaan heeft Anthoine Hubert (ART GP) zich zaterdag met een derde plaats in de eerste race te Abu Dhabi verzekerd van de titel. Volgend jaar verdwijnt de GP3 en en neemt de FIA Formule 3 de plaats in van de GP3 klasse als nevenprogramma bij de Europese Grote Prijzen.
Anthoine Hubert - ART GP
Anthoine Hubert - ART GP
De enige die Hubert nog kon bedreigen om de titel was Nikita Mazepin (ART GP), maar in zijn haast om de leiding over te nemen van Leonardo Pulcini (Campos Racing), verslikte de Rus zich bij het aanremmen van de chicane en ging hij de Italiaan buiten de piste voorbij. Een tijdstraf van 10 seconden voor onveilig rijgedrag bij het terug op de piste komen was het gevolg en Mazepin kon zijn titelambities opbergen, hij werd nog vijfde. Ondertussen reed Hubert een rustige race, liet David Beckmann (Trident) zelfs voorgaan en eindigde als derde na Pulcini en de Duitser, ruim voldoende om de titel binnen te halen nog voor de laatste race.  

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons