van der Horst

Abu Dhabi: Belgen winnen twee races – titelbeslissing in Dubai

Charles Weerts vs. David Schumacher
Charles Weerts vs. David Schumacher
Dit weekend werd te Abu Dhabi de voorlaatste manche verreden in de F4 UAE, waar Charles Weerts met een marge van 15 punten de leiding moest verdedigen tegen revelatie David Schumacher. Weerts eindigde driemaal op het podium waarvan één keer op het hoogste schavotje. Amaury Cordeel, de andere Belg in het gezelschap en tevens ploeggenoot van Weerts bij Motopark, kan ook spreken van een geslaagd weekend, met een overwinning, zijn eerste trouwens in de F4, en een derde plaats na de grote twee.
Amaury Cordeel - Dragon Motopark F4
Amaury Cordeel - Dragon Motopark F4
Terwijl David Schumacher andermaal weer de pole kon versieren, was het toch Weerts die een betere start nam tijdens de eerste race en daarmee resoluut de leiding van de race nam. Deze gaf hij, zelfs met een safety-car procedure in de laatste ronde, niet meer af en hij reed recht naar de overwinning. Amaury Cordeel, die vanaf de start in een gevecht zat met William Alatalo voor de derde plaats, kon wel profiteren van deze procedure en kon zo het laagste schavotje op het podium veilig stellen. Tijdens de tweede race, met de top zes in omgekeerde volgorde bij de start, was het Cordeel die deze keer een blits-start nam. Dankzij een fout van Tom Beckhäuser, die sneller weg was dan Lucas Alesso Roy in de beginfase, nam Cordeel de leiding over en gaf deze niet meer af. Achter de Belg kon de tegenstand niets inbrengen tegen Schumacher en Weerts waardoor zij de overige twee podiumplaatsen konden bemachtigen. Hiermee zag men voor een tweede maal de Belgen op plaats één en drie.
 
William Alatalo - BWT Mücke Motorsport
William Alatalo - BWT Mücke Motorsport
Tijdens de laatste twee races was het telkens William Alatalo die voor respectievelijk Schumacher en zijn ploeggenoot Niklas Krütten op de hoogste podiumplaats kon eindigen. Weerts kon, ondanks een slechte start in de derde race waardoor hij terugviel naar een vijfde plaats, alsnog de derde plaats veiligstellen voor Krütten. In de vierde race kwam hij niet verder dan een vierde plaats na Schumacher. Cordeel eindigde in de laatste twee races respectievelijk op een zevende en een vijfde plaats. In de tussenstand ziet Weerts David Schumacher twee punten dichter kruipen en hij heeft nu een voorsprong van 13 punten. Volgend weekend zal de titelstrijd beslecht worden in Dubai.

Foto's: F4 UAE



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 26 februari 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons