van der Horst

Abu Dhabi: De zege voor Jack Doohan, de titel voor Théo Pourchaire

Théo Pourchaire
Théo Pourchaire
Frederik Vesti (Prema) stond meer vooraan op de grid (negende) dan Théo Pourchaire (ART GP - dertiende), maar de Deen slaagde er ondanks een late remonte verder op te klimmen dan de derde plaats. Onvoldoende om Pourchaire van de titel te houden, die mede door een goede bandenstrategie opklom naar de vijfde positie en zo de titel claimde in zijn derde seizoen in de formule 2. Amaury Cordeel (Virtuosi) sloot de laatste race van het seizoen af op de zeventiende plaats.
Jack Doohan - Virtuosi
Jack Doohan - Virtuosi
De zege in de laatste race van het jaar ging naar Jack Doohan (Virtuosi), vertrokken van op de pole wist hij gans de race zich op de koppositie te handhaven. Victor Martins (ART GP) pakte de tweede plaats en eigende zich zo de titel van beste rookie toe. De tweede plaats van Martins en de vijfde van Pourchaire maakten dat ART GP de titel bij de teams pakte. Met 203 punten heeft Pourchaire 11 punten voorsprong op Vesti die derde werd en 35 op Jack Doohan die de race won.
 
Start hoofdrace F2 Abu Dhabi
Start hoofdrace F2 Abu Dhabi
Ayumu Iwasa (DAMS) beëindigde de race als vierde en is ook vierde in de eindstand. Na Pourchaire eindigden nog in de punten Arthur Leclerc (DAMS), Dennis Hauger (MP Motorsport), Isack Hadjar (Hitech GP), Kush Maini (Campos Racing) en Jak Crawford (Hitech GP).


Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 26 november 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons