van der Horst

Abu Dhabi: Eerst Mercedes dan Verstappen in de vrije trainingen

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Mercedes leek aanvankelijk door te gaan met zijn prestaties van Brazilië, in Abu Dhabi domineerden Lewis Hamilton en George Russell de eerste vrije training. Maar bij valavond, in de tweede vrije training zette Max Verstappen (Red Bull) orde op zaken. Hij klokte er de snelste tijd voor Russell en Charles Leclerc (Ferrari).
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
De Mercedes rijders waren dominant in de eerste vrije training met de snelste chrono voor Lewis Hamilton (1:26.633) voor George Russell (1:26.853). Het moet wel gezegd worden dat Max Verstappen niet deelnam aan die sessie gezien hij zijn wagen moest laten aan Liam Lawson. Charles Leclerc reed de derde tijd (1:26.888), hij werd gevolgd door Sergio Pérez (Red Bull – 1:26.967) en Liam Lawson (1:27.201). Naast Lawson kwamen er nog enkele rookies in actie met Felipe Drugovich (Aston Martin), Pietro Fittipaldi (Haas), Robert Shwartzman (Ferrari), Pato O’Ward (McLaren), Jack Doohan (Alpine) en Logan Sargeant (Williams). Lawson was daarvan de snelste maar ook Shwartzman deed het niet slecht met een zevende tijd.

Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso - Alpine
Voor de tweede sessie in de late namiddag vond Verstappen zijn wagen terug en meteen zette hij de snelste tijd neer met een ronde in 1:25.146. De Nederlander was daarmee 0.341 seconde sneller dan Russell en 0.453 seconde dan Leclerc. De drie grote merken domineerden de top zes want achter de top drie vonden we nog Sergio Pérez, Lewis Hamilton en Carlos Sainz (Ferrari). Best of the rest was Esteban Ocon (Alpine) die 0.892 seconde moest toegeven op de tijd van Verstappen. Fernando Alonso (Alpine), Daniel Ricciardo (McLaren) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo) maakten de top tien vol.

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons