van der Horst

Abu Dhabi: Eerste zege voor Niko Kari en Dorian Boccolacci

Niko Kari - Arden
Niko Kari - Arden
In abu Dhabi vonden dit weekend ook de twee laatste races van het seizoen van de GP3 Series plaats. De wedstrijden werden respectievelijk gewonnen door Niko Kari (Arden) en Dorian Boccolacci (Trident), voor beide rijders was het tevens hun eerste zege in de GP3 Series.
Bij de start van de eerste race was Niko Kari, als derde gestart, het beste weg en hij nam resoluut de leiding voor Leonardo Pulcini (Arden) en George Russell (ART GP). De leidersplaats van de Fin kwam nooit in gevaar en Kari won autoritair de race voor Russell, Arjun Maini (Jenzer), Dan Ticktum (DAMS) en Alessio Lorandi (Jenzer). Pulcini moest met mechanische problemen de strijd staken op 2 ronden van de finish.

Dorian Boccolacci - Trident
Dorian Boccolacci - Trident
Ryan Tveter (Trident) pakte de kop bij de start van de tweede race maar moest in de derde ronde zijn teamgenoot Dorian Boccolacci voorbij laten. Daarachter verzorgden Dan Ticktum (DAMS) en Niko Kari (Arden) het spektakel met hun vele inhaalacties. Ticktum kreeg daarbij wel een straf van 5 seconden voor het niet respecteren van de track limits. Daardoor verloor de Brit de tweede plaats aan Tveter, Ticktum mocht samen met Boccolacci en Tveter mee het podium op. Russell pakte de vierde plaats, Anthoine Hubert (ART GP) sloot de top vijf af.

George Russell is de uitgesproken winnaar van dit GP3 seizoen, hij telt in de eindstand zomaar 80 punten meer dan zijn landgenoot Jack Aitken. Het brons gaat naar Nirei Fukuzumi terwijl Anthoine Hubert en Giuliano Alesi de top vijf volmaken. Bij de teams gaat de titel naar ART GP voor Trident en Jenzer Motorsport.

Foto's: GP3 Series
   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons