van der Horst

Abu Dhabi: Kimi Räikkönen: "Dit had niets met racen te maken"

Kimi Räikkönen - Stefania Bocchi (persverantwoordelijke Ferrari)
Kimi Räikkönen - Stefania Bocchi (persverantwoordelijke Ferrari)
Kimi Räikkönen reed een relatief anonieme slot-Grand Prix van het seizoen 2017. De Finse ex-wereldkampioen eindigde op een relatief anonieme vierde plaats op driekwart minuut van winnaar Valtteri Bottas en meer dan twintig tellen na zijn grootste concurrent: teamgenoot Sebastian Vettel. Meer dan ietwat last wezen voor Max Verstappen kon hij niet en dat lag volgens hem maar aan één ding: de F1-regels.
Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
"De ganse race draaide om het beperken van het brandstofverbruik om genoeg brandstof over te houden op het einde om in overeenstemming te zijn met de regels. Dit had niets te maken met racen, maar regels zijn regels. Het voelde eigenlijk niet als racen. We trachten gewoon de hoeveelheid brandstof te verbruiken waartoe we reglementair recht hebben en dan cruisen we."

Max Verstappen
Max Verstappen
Ook Max Verstappen, die het overgrote deel van de race tegen Kimi Räikkönen's achtervleugel aankeek, was niet echt tevreden. "Ik trachtte Kimi te volgen en dat was eigenlijk alles. We waren sneller, maar je kan elkaar gewoon niet volgen hier. Tijdens de winter moeten we nu verderwerken en hopelijk vinden we ook wat meer pk's."

Foto's: Racing International Photography  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons