van der Horst

Abu Dhabi: Laatste seizoenszege gaat naar Antonio Fuoco

Antonio Fuoco - Charouz Racing
Antonio Fuoco - Charouz Racing
In de Formule 2 was de laatste zege van het seizoen voor Antonio Fuoco (Charouz Racing). Lando Norris (Carlin) werd tweede in de sprintrace en pakte de vicetitel. Roberto Merhi (Campos) legde beslag op de derde plaats en klom voor de tweede maal dit jaar op het podium. George Russell (ART GP), die voor de race al zeker was van de titel, eindigde als vierde.
  • Shopa
Podium sprintrace Abu Dhabi
Podium sprintrace Abu Dhabi
De start werd onderbroken nadat de wagen Sergio Sette Câmara (Carlin) op de grid bleef staan. Bij de herstart ging Fuoco onmiddellijk voorbij de van op de pole vertrokken Merhi en de Italiaan zag zijn zege niet meer in gevaar komen. Merhi worstelde op het einde van de race met versleten rubbers en zag Lando Norris hem nog de tweede plaats afsnoepen. Na Russell eindigde Nyck de Vries (Prema Racing) op de vijfde plaats, hij werd in het klassement gevolgd door Louis Delétraz (Charouz Racing) en Artem Markelov (Russian Time). Alex Albon (DAMS) finishte als achtste verloor in de eindstand de tweede plaats aan Norris.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 25 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons