van der Horst

Abu Dhabi: Oscar Piastri beëindigt seizoen met nieuwe zege

De top drie in de eindstand van de Formule 2 2021
De top drie in de eindstand van de Formule 2 2021
Oscar Piastri (Prema Racing) heeft ook de hoofdrace voor de formule 2 in Abu Dhabi gewonnen. De Australiër, die zich zaterdag al tot kampioen kroonde, reed een dominante race en zag zijn zege eigenlijk nooit in gevaar komen. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) eindigde als tweede maar dat was niet voldoende om de titel van vicekampioen binnen te halen, die gaat naar Robert Shwartzman (Prema), die de race afsloot op de vijfde plaats.
Oscar Piastri bewees zondag nogmaals dat hij de terechte formule 2 kampioen is, hij won op dominante wijze de hoofdrace te Abu Dhabi. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) mochten de Australiër op het podium vergezellen. Piastri vertrok op zachte rubbers en kwam in de tiende ronde binnen om van banden te wisselen om nadat alle rijders hun pitstop hadden afgewerkt de leiding terug in handen te nemen en als eerste te finishen met 2 seconden voorsprong op Zhou.

Start hoofdrace Abu Dhabi
Start hoofdrace Abu Dhabi
Théo Pourchaire (ART Grand Prix), die even aan de leiding reed tijdens het wisselen van de banden, eindigde als vierde voor Robert Shwartzman. Deze laatste pakt de titel van vicekampioen en schenkt zo Prema Racing de dubbel in het rijderskampioenschap. Prema Racing had vorig weekend al de titel bij de teams binnen gehaald. Dan Ticktum (Carlin), Marcus Armstrong (DAMS), Jüri Vips (Hitech GP), Ralph Boschung (Campos Racing) en Richard Verschoor (Charouz Racing system) waren de overige rijders in de top tien. Een opvallende prestatie werd geleverd door Jack Doohan (MP Motorsport). Voor zijn tweede weekend in de formule 2 vertrok hij van de eerste lijn en lag lang in gevecht met Zhou om de tweede plaats. Maar een foutje deed hem naast de baan belanden maar toch heeft Doohan zijn visitekaartje afgeleverd dit weekend.

Foto's: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons