van der Horst

Abu Dhabi: Piastri voor de vijfde maal op rij op pole

Oscar Piastri - Prema Racing
Oscar Piastri - Prema Racing
Het is nu zo goed als zeker dat Oscar Piastri (Prema Racing) zich dit weekend kroont tot de nieuwe kampioen formule 2. De Australiër was vrijdag in Abu Dhabi voor de vijfde maal op rij de snelste in de kwalificatie, wat hem vier extra punten opleverde en hem de pole oplevert voor de hoofdrace zondag.
Oscar Piastri reed zijn snelste ronde in een tijd van 1:35.077 en was daarmee 0.213 seconde sneller dan zijn landgenoot en debutant Jack Doohan (MP Motorsport). Alfa Romeo piloot Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) realiseerde de derde chrono en krijgt op de grid van de hoofdrace Robert Shwartzman (Prema Racing) naast hem. Ralph Boschung (Campos Racing) reed de vijfde plaats, op de zesde plaats vinden we Théo Pourchaire (ART Grand Prix), die aan de start komt een week na zijn zware crash in Saoedi-Arabië.

Jehan Daruvala (Carlin) kwalificeerde zich als tiende en mag dus de eerste sprintrace van op de pole aanvatten. Daar krijgt hij teamgenoot Dan Ticktum, die de negende tijd realiseerde, naast zich op de eerste startlijn.    

Foto: Prema Racing
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons