van der Horst

Abu Dhabi: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

Pirelli P-Zero banden 2017
Pirelli P-Zero banden 2017
Pirelli heeft de bandenkeuze van de rijders voor de laatste GP van het seizoen bekend gemaakt. In Abu Dhabi brengt de Italiaanse bandenfabrikant de meest zachte rubbers mee uit de P-Zero collectie: de rood gemarkeerde super softs, de paars gekleurde ultra softs en de roze hyper softs. De meest agressieve keuze werd gemaakt door zowel Williams als Toro Rosso. Beide teams kiezen voor tien sets van het meest zachte compound elk voor hun rijders. Het minste aantal van deze roos gekleurde band gaat naar de coureurs van Renault. Zij hebben voor dit weekend elk zeven sets van dit schoeisel gekozen.
Bandenkeuze GP van Abu Dhabi 2018
Bandenkeuze GP van Abu Dhabi 2018
De top drie teams - Mercedes AMG Petronas, Scuderia Ferrari en Red Bull Racing - hebben elk geopteerd voor acht sets van de hyper softs. Daarnaast hebben de rijders van het merk met de ster en de rode stier elk drie sets van ultra's en twee sets van de super softs. De jongens uit Maranello kiezen voor één set minder van de ultra's en één set meer van de super softs. Bij McLaren kiezen zowel Stoffel Vandoorne als teamgenoot Fernando Alonso voor twee sets softs, twee sets ultra's en negen sets hyper softs. De exacte bandenallocatie van alle rijders kan men hiernaast vinden. Druk op de afbeelding om deze te vergroten.

Foto's: Georges De Coster & Pirelli MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 20 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons