van der Horst

Abu Dhabi rookie test: Derde tijd voor Vandoorne – Alonso snelste

Stoffel Vandoorne - Mercedes W11
Stoffel Vandoorne - Mercedes W11
Met zijn 39 jaar en jaren ervaring in de formule 1 kan men Fernado Alonso moeilijk een rookie in de formule 1 noemen, maar toch kreeg de Spanjaard van de FIA toestemming om dinsdag deel te nemen aan de rookie testdag op het Yas Marina circuit te Abu Dhabi. Alonso zette zijn Renault R.S.20 meteen bovenaan de tabellen met een ronde in 1:36.333. Stoffel Vandoorne mocht uitkomen voor Mercedes en manifesteerde zich aanvankelijk als snelste op de piste en daarna in de namiddag al snel als tweede snelste (1:36.840) na Alonso, maar hij moest op het einde van de dag ook nog Nyck de Vries (1:36.595) voorlaten die eveneens met de Mercedes mocht testen.
Robert Kubica klokte met de Alfa Romeo de vierde tijd, hij werd in de tabellen gevolgd door Yuki Tsunoda in de AlphaTauri. De Japanner wordt zo goed als zeker tweede piloot bij het team. Jüri Vips volgde met de Red Bull met de zesde tijd. Ferrari zette twee echte rookie rijders in, Antonio Fuoco sloot de dag af met de zesde tijd, Robert Shwartzman klokte de elfde tijd.

Calum Ilott - Alfa Romeo C39
Calum Ilott - Alfa Romeo C39
Calum Ilott, vicekampioen formule 2 na Mick Schumacher, mocht de Alfa Romeo aan de tand voelen en reed de achtste tijd terwijl zijn rivaal in de formule 2 de tabellen afsloot met zijn Haas F1. Nog in de top tien vonden we Guanyu Zhou (Renault) en Jack Aitken (Williams) terug. Sébastien Buemi (Red Bull) sloot de dag af met de twaalfde tijd, hij ging nog Marino Sato (Alpha Tauri), Roy Nissany (Williams) en Mick Schumacher (Haas) vooraf.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport & Alfa Romeo Racing ORLEN
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 15 december 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons