van der Horst

Abu Dhabi: Rowland wint nachtrace, maar speelt zege direct weer kwijt

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Met de rijderstitel reeds op zak voor Charles Leclerc ging alle aandacht uit naar de titel bij de teams. Prema Racing (Charles Leclerc en Antonio Fuoco) voerde de ranglijst aan met 347 punten, DAMS (Oliver Rowland en Nicholas Latifi) en Russian Time (Luca Ghiotto en Artem Markelov) hadden amper twee en zes punten minder. Met winst voor Rowland pakte DAMS aanvankelijk de leiding in de tussenstand maar nadat de Brit zijn zege kwijtspeelde na de technische controle is het Russian Team die de puntenstand aanvoert. De beslissing over de titel bij de teams valt pas morgen.
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Bij het doven van de lichten behield Markelov de leiding vanop de pole, Fuoco verloor enkele plaatsen na een slechte start waarvan onder andere teamgenoot Leclerc profiteerde. Wel kon de Russische leider geen kloof slaan naar Nyck De Vries. In de zesde ronde nam de Nederlander zelfs de leiding over waarna Markelov meteen binnenkwam in ronde zeven. Rowland, Ghiotto en Fuoco volgden al snel zijn voorbeeld. Rowland zou even later echter Markelov inhalen, terwijl Leclerc ondertussen de leiding overnam van De Vries. 

Antonio Fuoco - Prema Racing
Antonio Fuoco - Prema Racing
Pas in de 23ste ronde van de 32 kwamen Leclerc en De Vries, op zachte banden, binnen. Ze kwamen buiten op de derde en vierde plaats achter Rowland en Markelov, maar De Vries zou al snel zijn vierde plek moeten afstaan aan Fuoco. Op super zachte banden haalde de Nederlander evenwel al snel terug de Italiaan in, terwijl Leclerc zijn achterstand van dertien seconden op het leidende duo probeerde te verkleinen. Dat zou hem evenwel niet volledig lukken en aan de eindmeet liet hij teamgenoot Fuoco door die inmiddels weer voorbij De Vries, op versleten banden, was. 

Oliver Rowland - DAMS
Oliver Rowland - DAMS
Ook Ghiotto geraakte nog voorbij De Vries en met Latifi zevende is de tussenstand nu: DAMS 376, Prema Racing 374 en Russian Time 373 punten. De laatste puntjes gingen nog naar Nobuharu Matsushita, Alexander Albon en Jordan King, maar zij schoven allen nog twee plaatsen op na de race.

Immers na de technische controle die volgde na de race werden zowel Rowland als Fuoco uit de uitslag geschrapt, zodat de zege alsnog ging naar Markelov. Leclerc en Ghioto schoven op naar de plaatsen twee en drie. Bij Rowland was de bodemplaat te fel afgesleten en bij Fuoco was de bandenspanning te laag. In het kampioenschap bij teams leidt nu Russian Time voor Prema Racing en DAMS.

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons