van der Horst

Abu Dhabi: Sérgio Sette Câmara wint formule 2 hoofdrace

Sérgio Sette Câmara - Dams
Sérgio Sette Câmara - Dams
Niettegenstaande een slechte start, waarbij hij terugviel van de eerste naar de derde positie, wist Sérgio Sette Câmara (Dams) alsnog de zege binnen te halen in de hoofdrace te Abu Dhabi. De Braziliaan ging voorbij Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) en Louis Delétraz (Carlin), die daarna nog terugvielen wegens problemen door de bandenslijtage. Uiteindelijk gingen de overige podiumplaatsen naar Nobuharu Matsushita (Carlin) en Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi).
Start hoofdrace F2 Abu Dhabi 2019
Start hoofdrace F2 Abu Dhabi 2019
Louis Delétraz was een van de rijders die het op het einde van de race moeilijk hadden door de grote slijtage van de banden en eindigde net naast het podium en een plaats voor Ilott. Nog meer problemen had de nieuwe kampioen Nyck de Vries (ART GP), die als zesde was gestart maar terugviel naar de dertiende positie aan de finish.

Podium hoofdrace F2 Abu Dhabi
Podium hoofdrace F2 Abu Dhabi
De zesde plaats ging naar Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi), momenteel vierde in de tussenstand. Pas als zevende kwam Nicholas Latifi (Dams) over de streep, de Canadees  die de tweede plaats inneemt in de tussenstand, ziet Sette Câmara naderen tot op twee punten. Giuliano Alesi (Trident) werd achtste en mag dus de sprintrace van op de pole aanvatten. De negende plaats was voor Mick Schumacher (Prema Racing), Nikita Mazepin (ART GP) sloot de top tien af.

Foto's: Racing International Photography
   • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons