van der Horst

Abu Dhabi: Stoffel Vandoorne: "Moeilijk om te zeggen of we hier punten gaan scoren"

Stoffel deelde vanmorgen handtekeningen uit aan de fans
Stoffel deelde vanmorgen handtekeningen uit aan de fans
Stoffel Vandoorne was ontspannen toen hij vanochtend aankwam op het zonovergoten circuit van Abu Dhabi. In België mag het dan goed weer zijn voor de tijd van het jaar, in de Arabische Emiraten flirt het kwik met de 30 graden. Na een korte handtekeningensessie samen met teamgenoot Fernando Alonso nam onze landgenoot deze namiddag even de tijd om met de pers te spreken. En ook Autosport.be was erbij.
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
"Ik sta nu twee punten achter Fernando in het kampioenschap maar of ik nu voor of achter hem eindig, is voor mij niet belangrijk. Ik denk niet aan de interne strijd omdat punten niet zoveel betekenen gezien de situatie. Pas op, die punten zijn superbelangrijk voor het team, maar ik wil maar zeggen dat gezien alle pech die we beide kenden het moeilijk is om ons te vergelijken. Bovendien reed Alonso al eens een briljante wedstrijd, dan weer ik. Dus nee, die vergelijking houdt mij niet bezig."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"De komst van de Renault-motor heeft de sfeer in de fabriek helemaal doen omslaan in de positieve zin. Iedereen werkt 24u per dag, zeven op zeven, om alles klaar te hebben want een andere motor wil ook weer niet zeggen dat we ineens geen moeite meer moeten doen. Of we hier in deze laatste wedstrijd nog wat punten kunnen sprokkelen, is heel moeilijk te voorspellen. Soms hadden we een weekend dat we dachten in Q3 te eindigen en we problemen kenden, op andere momenten dachten we niet competitief te zijn en pakten we alsnog enkele punten. Ik denk dat als we hier geen problemen kennen, we wel op onze verwachte posities kunnen eindigen."

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons