van der Horst

Abu Dhabi tests: Sebastian Vettel snelst op dag 1

Kimi Räikkönen - Sauber
Kimi Räikkönen - Sauber
Op de eerste dag van de Pirelli testdagen te Abu Dhabi reed Sebastian Vettel (Ferrari) de snelste tijd met een ronde in 1:36.812. Bij de aanvang van de sessie was het Valtteri Bottas (Mercedes) die de tabellen aanvoerde maar de Fin zag Vettel onder zijn tijd gaan maar sloot de dag wel af met de tweede chrono op vier tiende seconde van de referentietijd van Vettel. Beide rijders maakten gebruik van hyper-soft banden maar daar waar Vettel opteerde voor het compound dat dit jaar gebruikt werd was de Mercedes uitgerust met de rubbersamenstelling voor volgend jaar. Kimi Räikkönen kwam voor het eerst in actie met de Sauber.
Lance Stroll - Racing Point Force India
Lance Stroll - Racing Point Force India
Lance Stroll maakte een goede indruk voor zijn eerste uitstap bij Racing Point Force India, hij klokte de derde tijd in 1:37.415 en bleef daarmee Max Verstappen (Red Bull) voor die 1:37.947 liet noteren. Sergio Pérez die in de morgen het stuur nam van de Racing Point Force India reed alsnog de vijfde chrono in 1:37.976. Lando Norris legde niet minder dan 135 ronden af met de McLaren en klokte de zesde tijd.

Pietro Fittipaldi - Haas F1
Pietro Fittipaldi - Haas F1
Nico Hülkenberg (Renault) eindigde de dag met de zevende chrono net voor Pietro Fittipaldi, die voor het eerst het stuur mocht nemen van de Haas VF-18. In de morgen viel de Haas al snel stil op de baan maar in de namiddag kon de Braziliaan toch nog 56 ronden afleggen. Daarna volgden de twee Williams rijders met Robert Kubica, die in de namiddag in actie kwam voor George Russell die de morgensessie op zich nam. Kimi Räikkönen die voor het eerst plaats nam in de Sauber bleef enkel Sean Gelael (Toro Rosso) voor. Woensdag laat Vettel het stuur van de Ferrari over aan Charles Leclerc.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 27 november 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons