van der Horst

Abu Dhabi: Voorlopige pole voor Timmy Hansen

Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Dit weekend wordt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de eerste manche verreden van het WK rallycross 2019. Voor het eerst vertoeft het WRX in de Verenigde Arabische Emiraten en zowel de piloten als hun materiaal worden geconfronteerd met extreem hoge temperaturen. Met twee snelste chrono's staat de Peugeot 208 van Timmy Hansen op een voorlopige pole van de halve finale. De Audi S1 van Andreas Bakkerud is voorlopig tweede voor de Peugeot van Kevin Hansen met in zijn spoor de eerste Hyundai van Niclas Grönholm.
Anton Marklund sluit de voorlopige top 5 af in de eerste Renault Mégane RS. Vier verschillende merken binnen de top 5 met drie Zweden, een Noor en een Fin. En de verschillen zijn klein, dus dat belooft richting de finales. Voor onze landgenoot Guillaume De Ridder begon het seizoen in mineur met een lekke radiator in de eerste heat en een misverstand met de spotter in de tweede heat. Hij staat op een voorlopige 17de en laatste plaats. Een plaats in de halve finale zit er niet meer in voor de Renault rijder.

Foto: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 6 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Abu Dhabi.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons