van der Horst

Abu Dhabi: Zege en titel voor George Russell

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
De zege voor George Russell en geen punten voor Alex Albon, meer was er niet nodig om de strijd voor de titel vroegtijdig te beëindigen. De Brit won in Abu Dhabi zijn zevende race van het seizoen en kroonde zich tot de nieuwe formule 2 kampioen op een wedstrijd van het einde van het seizoen.
  • Dreamdrive
Start F2 hoofdrace Abu Dhabi
Start F2 hoofdrace Abu Dhabi
Bij de start reed Arjun Maini (Trident) achteraan op de wagen van Nicholas Latifi (DAMS) die op de startgrid was blijven stil staan. De safety car reed uit en dat kwam Alexander Albon (DAMS) die op de grid was blijven staan goed uit, zo kon hij terug aansluiting vinden bij het peloton. Bij de start had Nyck de Vries (Prema Racing) de leiding overgenomen van Russell en de Brit geraakte maar niet terug voorbij zijn rivaal niettegenstaande hij de Nederlander verschillende malen het vuur aan de schenen legde tot zelfs het uitdelen van een tik. Russell kwam dan al in de achtste ronde binnen om banden te wisselen twee ronden vroeger dan De vries.

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
De pitstop van de Vries verliep niet optimaal en de Nederlander kwam net voor Russell de baan op maar kon op koude banden niet lang weerstand bieden. Russell reed verder een foutloze race en behaalde een zevende zege van het seizoen. De Vries kon daarna niet verhinderen dat een ontketende Artem Markelov (Russian Time) hem voorbij snelde en verloor in de laatste minuten van de wedstrijd ook nog de derde plaats aan Luca Ghiotto (Campos).

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Lando Norris (Carlin) eindigde als vijfde en verliest in de strijd om de vicetitel wat terrein op de Vries. Louis Delétraz (Charouz Racing) werd zesde voor teamgenoot Antonio Fuoco. De achtste plaats en dus ook de pole voor de sprintrace was voor Roberto Merhi (Campos). Tadasuke Makino (Russian Time) en Jack Aitken (ART GP) maakten de top tien vol. Alex Albon die voor het weekend nog aanspraak maakte op de titel kwam na zijn slechte start niet verder dan de veertiende plaats.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 24 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons