van der Horst

AC Motorsport meer dan ooit in Pure-modus in 2023

AC Motorsport - VW Fun Cup #487
AC Motorsport - VW Fun Cup #487
Arnaud Quédé, die tijdens de prijsuitreiking van de VW Fun Cup 2022 in de bloemetjes werd gezet met de ‘Spirit Award’, is samen met zijn team altijd bijzonder actief tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Vorig jaar was AC Motorsport immers een van de teams met de meeste inschrijvingen tijdens de zomerse klassieker. Die foutloze loyaliteit sinds 2007 beperkt zich echter niet tot de 25 Hours, aangezien de structuur uit Andenne ook aanwezig is tijdens de zeven wedstrijden van de VW Fun Cup powered by Hankook.
  • Skylimit Events
“Het wordt inderdaad ons zeventiende seizoen in de VW Fun Cup”, glimlacht Arnaud Quédé. “Waarom veranderen als we zoveel plezier beleven? De wagen is bijzonder leuk om te besturen, betrouwbaar en we kunnen de tegenstanders bekampen met gelijke wapens. Voor mij is dat een van de sterke punten van de formule. Doorgewinterde rijder of debutant, iedereen vindt zijn plaats in de discipline. We zijn hier om ons te amuseren, niet? We mogen dus niet vergeten dat we nooit wereldkampioen zullen worden met de VW Fun Cup en dat we ons dus moeten focussen op het plezier onder vrienden en een onvergetelijke ervaring samen. Als de resultaten volgen, is dat alleen maar een bonus.”
 
Na de titel van vicekampioen in de Pure-categorie met de #487 AC Motorsport bestuurd door Geert Windels, Benoit Arnaudet, Raphaël Bolle Debal en Ralph Pierard, behoudt het team dezelfde filosofie in 2023. “We mikken opnieuw op het Pure-klassement”, bevestigt de boss. “Bovenop de zilveren medaille in de Pure-klasse van 2022, eindigde de bemanning van de #487 op een prachtige vijfde plaats in het algemene klassement, wat we nog lang zullen onthouden. Drie rijders van vorig jaar hebben al bevestigd dat ze doorgaan op dezelfde auto: Benoit Arnaudet, Raphaël Bolle Debal, zoon van ex-rijder Thierry, en Ralph Pierard. Het vierde lid is nog niet bevestigd, maar met onder meer twee jongeren die snel progressie boeken, mag er gedroomd worden…”
 
AC Motorsport - VW Fun Cup #38
AC Motorsport - VW Fun Cup #38
Een andere auto zou het volledige seizoen moeten betwisten: de #38. “Na enkele gastoptredens in 2022, waaronder de 25 Hours, willen Pierre-Yves Magerotte, Anthony Wtterwulghe en Paul Van Den Abeele een volledig programma afwerken”, gaat Arnaud door. “Ze worden bijgestaan door Jean-Jacques Clause, eveneens met het Pure-klassement als doel, voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring.”
 
In principe zorgt AC Motorsport voor een derde wagen tijdens de zeven geplande afspraken. “Ik heb verschillende aanvragen van rijders die kunnen afwisselen tussen de #281 en de Biplace #338, in functie van hun toelating, of niet, om passagiers mee te nemen”, vervolledigt de patron… die bij gelegenheid ook weer rijder kan worden. “Een volledige campagne zit er niet in, maar ik sluit niet uit dat ik af en toe een team kom vervolledigen. De verplaatsing naar Charade geeft me het water in de mond, want dat is een leuk circuit dat ik graag aan mijn lange lijst zou willen toevoegen…”
 
Vervolgens is er uiteraard HET hoogtepunt van het seizoen: de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, die in 2023 hun 25ste verjaardag vieren. Ieder jaar onderscheidt AC Motorsport zich, onder meer door het aantal deelnemende wagens. “We hadden er tien in 2022”, glimlacht Arnaud. “We mikken dit jaar op hetzelfde aantal. Met onze wagens en de exemplaren waarvoor de technische assistentie verzorgen, zullen we sowieso in de buurt komen. Wat me plezier doet, is dat ik opnieuw enkele teams uit verschillende continenten kan voorstellen. We zetten een of twee Chinese teams in, een bemanning uit Zuid-Afrika, enzovoort. Ik kan ook zeggen dat één auto zal opvallen door de aanwezigheid van twee vaders met hun twee zonen, met bovendien een link naar de wereld van de stripverhalen. Meer kan ik nog niet onthullen… De verrassing wordt des te groter!”   
 
In afwachting wordt het nieuwe seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook op gang getrapt op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Afspraak tijdens het weekend op 25 en 26 maart!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 21 februari 2023.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons