van der Horst

AC Motorsport stopt met Audi RS3 LMS in 24H Series na dit seizoen

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Wie de laatste jaren de 24H Series gevolgd heeft, zag de naam van AC Motorsport geregeld de revue passeren. Het team uit Seilles is al sinds 2017 een vaste waarde in de series van Creventic, waarbij ze onder meer toch een aantal mooie klasseoverwinningen achter hun naam mochten schrijven. Helaas is de Audi van het team aan zijn voorlaatste wedstrijd toe, want na de Hankook 12H Kuwait mag de nummer 188 officieel met pensioen op internationaal niveau.
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
"We komen aan het einde van een cyclus van vijf jaar met onze wagen. En door verschillende redenen, waaronder de balance of performance tussen de met sequentiële en DSG-versnellingsbakken uitgeruste wagens, hebben we besloten om niet meer verder te gaan na de Hankook 12H Kuwait. Eens deze wedstrijd gepasseerd is, gaan we kijken wat onze plannen worden voor 2023." verklaarde Stéphane Perrin. Hiermee komt er een einde van vijf interessante jaren voor het team uit de Naamse provincie. AC Motorsport maakte zijn debuut in 2017 tijdens de 24H Barcelona en na een aantal wedstrijden mee te dingen in 2018, werkte het in 2019 een volledig seizoen af.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
Het duurde wel tot 2020 voor er een eerste maal gewonnen werd, maar dan wel de topwedstrijd van de 24H Series met de Hankook 24H Dubai. Daar werd vorig jaar ook nog de Hankook 24H Sebring aan toegevoegd. Normaliter had men nog meer wedstrijden afgewerkt dit seizoen, maar na de zware crash tijdens de Hankook 12H Spa eerder dit jaar, moest men verstek geven tot nu.Hierdoor ligt de focus nu nog op de Championship of the Continents, waar de wedstrijd in Koeweit de laatste wedstrijd van is. Al zal er dit weekend eerst een goed resultaat moeten behaald worden in Barcelona. Verdwijnen doet de RS 3 LMS TCR uit de 24 H Series, maar de wagen, alsook een ander exemplaar van de RS 3 LMS, kunnen nog wel ingezet worden in andere kampioenschappen, nationaal of internationaal. Zo is de wagen geschikt om ingezet te worden in het Belcar Endurance Championship. 

Foto's: Thomas Smets - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 9 september 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons