van der Horst

ACAS Cup: Podium voor Maxime Martin

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing behaalde zaterdag de dubbel in de ACAS Cup, de tweede verreden race van de NLS. De Porsche 911 GT3 R #30 van Earl Bamber/Mathieu Jaminet ging het exemplaar van Maxime Martin/Patrick Pilet vooraf. Beide wagens waren aan elkaar gewaagd en streden om de zege tot Pilet een stop and go-penalty kreeg die beslissend was voor de uitslag. Uiteindelijk moesten Martin en Pilet aan de meet maar tien seconden toegeven op hun ploeggenoten.
Porsche legde beslag op gans het podium met de derde plaats voor de Falken Motorsports 911 GT3 R van Klaus Bachler/Martin Ragginger. De beste niet-Porsche was de ROWE Racing BMW M6 GT3 van Nick Catsburg/John Edwards/Nick Yelloly op plaats vijf, zij moesten ook nog de Manthey Racing Porsche Michael Christenen/Lars Kern voorlaten. Na de tweede ROWE Racing BMW vonden we pas op positie zeven de eerste Audi met het Sport Team Land exemplaar van Christopher Mies/Kelvin Van Der Linde/Mattia Drudi. Dries Vanthoor en Fréderic Vervisch tikten samen met Frank Stippler als achtste aan in de Audi R8 LMS GT3 van Team Phoenix.
 
Noteren we verder de vijfenzeventigste plaats voor Guido Dumarey op de PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4, de achtentachtigste plaats voor Kurt Dujardyn en Olivier Muytjens op de AMC Porsche Cayman GT4. Maxime Dumarey en Jean Glorieux werden met hun PROsport Racing Cayman als honderdenelfste geklasseerd. Honderdeenentwintig wagens werden opgenomen in het eindklassement. Nicolas Baert en zijn teammaten Brody en Jacques Derenne haalden de finish niet net zo min als Kris Cools (Porsche 911 GT3 Cup) en Pieter Denys/Gregory Eyckmans (Xwift Racing Events BMW 325i).

Foto: Frikadelli Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 3 mei 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons