van der Horst

Wim Coekelbergs: "Jammer, doch begrijpelijk dat race in Zolder niet doorgaat"

Alessio Picariello - Azerti
Alessio Picariello - Azerti
Afgelopen vrijdag bereikte ons het bericht dat de Acceleration-manche van volgende maand op Circuit Zolder werd geschrapt. Geen leuk nieuws voor Wim Coekelbergs en zijn Azerti-team, die zo hun thuiswedstrijd van de kalender zien vallen. Onze Noorderbuur Nigel Melker, eveneens uitkomend voor Azerti, staat overigens nipt aan de leiding in FA1 en ook de Belg Alessio Picariello liet onder meer op de Nürburgring al mooie dingen zien aan het stuur van een Azerti-bolide.
  • Hamofa Performance
Wim Coekelbergs (Azerti)
Wim Coekelbergs (Azerti)
Wim Coekelbergs: "Puur sportief gezien voor het team en Nigel was de manche in Zolder hét moment om ons te laten zien en om onze koppositie in het kampioenschap te proberen verstevigen. Bovendien hadden we ook een side event voor een 300-tal gasten voorzien. Dit is voor het team ook een financieel verlies, maar anderzijds begrijp ik de organisatie maar al te goed. Na vier weekends moest er gekeken worden hoe we van het event een knaller kunnen maken. Meer race- en muziekfans en er dient ook veel meer concrete interesse te komen van rijders; een duidelijk signaal dat bij Acceleration niet alles gratis is. Het is na vier raceweekends reeds een prachtig evenement, goed georganiseerd, mooie auto's, prachtig muziek- en dansfeest,... Er zijn enorme (commerciële) mogelijkheden zowel voor rijders als entourage. Laat het duidelijk zijn, Acceleration verdient veel meer interesse van rijders en pers."

"De organisatie heeft gekozen om alle beschikbare middelen in te zetten tijdens de afsluitende drie raceweekends en daarna de focus volledig te leggen op het seizoen 2015. Laten we deze drie raceweekends aanwenden om samen te laten zien aan de buitenwereld dat er een enorm potentieel en waarde zit in het "Racefestival" en zo de ideale sfeer creëren om 2015 tot één groot feest te maken", aldus Wim Coekelbergs.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op zondag 29 juni 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons