van der Horst

Navarra: Nigel Melker wint ook tweede race

Acceleration FA1 - Navarra
Acceleration FA1 - Navarra
Nigel Melker die uitkomt voor Team Nederland heeft op het circuit van Navarra ook de tweede race van de FA1 formule gewonnen. Mirko Bortolotti rijdend onder de vlag van Team Italië kwam als eerste onder de finishvlag door, maar de organisatie legde de Italiaan een tijdstraf van 10 seconden op wegens een foutief verlopen pitstop waardoor de zege in handen kwam van Melker en team Azerti.
Het Belgische Azerti kan dus tevreden terugblikken op het Spaanse weekend, de troepen van Wim Coekelbergs zagen hun rijder Nigel Melker tweemaal naar de overwinning rijden. Toch kende de Nederlander geen gemakkelijke tweede race in Navarra, de wagen is nog nieuw voor het Belgische team en de A1GP bolide had last van overstuur. Melker kon Bortolotti niet van de zege houden, maar toen een mecanicien van de Italiaan bij de pitstop een band door de pitstraat liet rollen kreeg Bortolotti voor het niet naleven van de veiligheidsregels door zijn team een tijdstraf van 10 seconden toegewezen, genoeg om de zege kwijt te spelen aan Melker. Team Duitsland rijder Sebastian Balthasar vervolledigde het podium. Armando Parente en Michael Dorbeckerr maakten de top vijf vol.

--- UITSLAG RACE 2 FA1 - Navarra (PDF) ---

Foto: AccelerationDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Acceleration op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons