van der Horst

Achiel Boxoen vanaf Sezoens met Skoda Fabia R5

Achiel Boxoen
Achiel Boxoen
Achiel Boxoen zal voor het eerst in actie treden met de Skoda Fabia R5 in de Sezoensrally in Bocholt, de vijfde manche van BK Rally. Dat meldt Skoda Import vrijdag in een persbericht. Tot dan zal Freddy Loix zijn pupil klaarstomen voor het grote werk.
In de eerste twee BK-manches was er nog geen zicht van Achiel Boxoen, die het zitje van Skoda Import wist te bemachtigen. Het zal ook nog even duren voor de jonge West-Vlaming zal te zien zijn in een Skoda Fabia R5. “De allerbelangrijkste reden is dat de volledig nieuwe Škoda Fabia R5 die Achiel zal besturen, pas eind april zal kunnen geleverd worden. Dat betekent dat het partnership tussen Škoda Import en Achiel Boxoen pas bij de volgende wedstrijd van het BRC, de Sezoensrally op 20 mei, zal ingaan", aldus PR Manager Catherine Van Geel. Skoda vergeet even dat ook nog Tielt en de Wallonie de Sezoensrally vooraf gaan.

Boxoen zal vanaf de Sezoensrally het hele BK afwerken, met name de Ypres Rally, de Omloop van Vlaanderen, de EBR en de Condroz Rally. 

Tussentijds stomen Freddy Loix, Fred Miclotte en Evelien Deschuytter Boxoen klaar om in de allerbeste omstandigheden aan de start te staan in Bocholt. "Freddy heeft een volledig gepersonaliseerd privé-programma uitgedokterd en laat hem daarbij veel testen en mogelijk ook “koersen”. Het komt er op aan om kilometers te malen en een maximum aan ervaring met een echte “rallywagen” op te doen", besluit Skoda. Boxoen voelde recent nog de Opel Adam R2 van J-Motorsport aan de tand. Er is sprake dat hij nog minstens een BK-manche afwerkt met die wagen, maar dat moet nog bevestigd worden.

Ondertussen is ook de renstal waar de Fabia zal klaargemaakt worden bekend. Dat wordt SXM Compétition.

Foto: Skoda Import



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 24 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons