van der Horst

Acht rijders testen Ginetta LMP1

CEFC TRSM Racing - Ginetta G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing - Ginetta G60-LT-P1
De FIA WEC prologue test schept wat meer klaarheid omtrent het Ginetta LMP1-programma. Het ziet er naar uit dat de Britse constructeur de wagens zelf zal runnen (via LNT), aangezien er tot dusver zich geen klantenteam heeft aangemeld. Voor de thuisrace in Silverstone zouden er sowieso twee wagens aan de start staan. Huisrijders Mike Simpson en Charlie Robertson stonden eerder al op de deelnemerslijst, maar in Barcelona krijgen ook zes andere rijders de kans om kennis te maken met de Britse G60-LT-P1.
  • Powercars
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
De meest opvallende naam is F2-racewinnaar Luca Ghiotto. Daarnaast werd ook voormalig Bentley Boy en Le Mans-winnaar Guy Smith gevraagd om zijn mening te geven over de wagen. SMP-rijders Egor Orudzhev en Stéphane Sarrazin zijn ook van de partij, net als ex-Rebellion rijder Mathias Beche. Tot slot tekent ook Stéphane Richelmi present, de Monegask won in de LMP2 titel met Signatech Alpine. het spreekt voor zich dat de rijders het budget moeten voorzien om het programma te laten doorgaan.

Foto: Vincent Wouters & Georges De Coster Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 23 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WEC Prologue.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons