van der Horst

25H Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren op het voorprogramma

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
De 25 Hours Be Cox staan uiteraard hoog bovenaan de « affiche » tijdens het komende weekend, maar daarnaast zijn er nog acht uitermate spetterende races voorzien in het voorprogramma (twee op vrijdag en liefst zes op zaterdag). Het grote merendeel in deze sprintjes zijn Britse rijders - altijd al fans van “Spa” – en dat zal steevast voor de nodige opwarming zorgen…
Het zeg maar Britse feest begint met de Protyre Motorsport Ginetta GT5 Challenge, goed voor twee manches van telkens twintig minuten op vrijdag en nog een derde round op zaterdag.  Zoals de naam van deze serie al doet vermoeden zijn het allemaal Ginetta’s, met twee modellen, de G40 en de G20. De leiders in deze Challenge zijn Brad Bailey (G40) en Stuart Pearson (G20).  We noteren hier de aanwezigheid van twee Poolse rijders met een zekere Basha Kubicka. Familie van ? Een vraag die de Pool wellicht meerdere keren te horen zal krijgen, zij het dat de schrijfwijze van zijn familienaam verschilt met die van Robert, de meer bekende ex-F1-rijder.

Zaterdag beginnen de festiviteiten vanaf 09u15 met twee manches van twintig minuten voor  het Mk2 Golf GTI Championship en de Superpro VAG Trophy, die voor de gelegenheid samen de baan opgaan.  De eerste staat open voor de Golf GTI Mk2, terwijl de tweede zeer breed selecteert in de modellen van VW met o.a. R32 Mk4, Beetle V5, Vento VR6, Scirocco R, de Beetle RSi, meerdere modellen van de Golf GTI Mk5, zelfs neefje SEAT Leon Cupra en, Very British, een … VW Caddy !

De deelnemers aan de  APR Volkswagen Racing Cup hebben recht op bijkomende tien minuten op de piste, hetgeen dus neerkomt op twee races van 25 minuten. Hier krijgen we bijna dezelfde auto’s te zien als in de Superpro VAG Trophy en David Garnsworthy is ook van de partij met de VW Caddy.

Tenslotte is er de Lotus Cup UK, die al aan de slag ging tijdens de Trofee van Bourgogne op het circuit van Dijon-Prenois. We mogen ons verwachten aan niet minder dan een zestigtal auto’s met de 2-Eleven, Exige V6 Cup R, Evora GT4, Exige S1 Honda, Elise S1 Duratec, Elise S2 111R, 340R, enz. Meerdere Belgische rijders zijn van de partij: Mike Janssen stuurt een 2-Eleven, Yves Cooreman neemt deel met de Exige Cup nr 114, terwijl Thierry Verhiest en Grégory Rasse achter het stuur van een Evora GT4 vooraan strijden voor de eindzege.

Kronos Events press



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons