van der Horst

ACO lanceert Le Mans Virtual Series

E-Team WRT
E-Team WRT
In navolging van de virtuele 24 Heures du Mans van vorig jaar, besluit de ACO nu een volledig virtueel kampioenschap op te richten: de Le Mans Virtual Series. De Franse organisator van onder meer het FIA WEC, de European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series gaat daarvoor samenwerken met Motorsport Games en heeft een kalender met daarop vijf races vrijgegeven. Daarbij zal de tweede editie van virtuele Franse klassieker de finale vormen.
Start Virtual 24 Heures du Mans
Start Virtual 24 Heures du Mans
Toen vorig jaar iedereen thuis vast zat wegens de lockdown, kwam de ACO met het idee om een virtuele versie van de 24 Heures du Mans te lanceren. Door de wedstrijd nog eens live uit te zenden werd het een groot succes en beloofde de organisatie om dit concept verder uit te breiden. Dat wordt nu gedaan met de start van de virtuele Le Mans Series eind deze maand. Net zoals bij de eerste editie zullen zij beroep doen op het simplatform rFactor2 en gaan ze races organiseren op Monza, Spa, Nürburgring en Sebring met een lengte van vier tot acht uur. Op 15 en 16 januari 2022 komt dan de finale op Le Mans, die wederom live uitgezonden zal worden vanuit de Autosport International motorsport show in Birmingham.

De prijzenpot is ook niet mis, maar liefst 250.000 dollar valt er te winnen, waarvan de helft al te verdienen valt tijdens de 24 uursrace. Qua klassen blijft dit hetzelfde als vorig jaar, waar LMP's en GTE's de enige twee worden. Qua teams zullen zij moeten bestaan uit vijf leden, waarvan er gemixt wordt tussen officiële piloten en simracers. Wie de teams en piloten zullen zijn, wordt volgende week bekend gemaakt. Vorig jaar namen langs Belgische zijde onder meer Stoffel Vandoorne, Simon Pilate, Dries Vanthoor en Fabrice Cornelis deel. 

Foto's: FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 2 september 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons