van der Horst

ACO zet promotie FIA WEC verder tot minstens 2017

Pierre Fillon - Jean Todt
Pierre Fillon - Jean Todt
Op zaterdag, enkele uren voor de start van de 82e editie van de 24 Uren van Le Mans, hielden de internationale automobielfederatie FIA en de Automobile Club de l'Ouest ACO een gezamelijke persconferentie. Reeds enige tijd is er sprake dat Ferrari een LMP1-project zou aankondigen en de aanwezigheid van Fernando Alonso om de wedstrijd op gang te vlaggen, versterkte die geruchten alleen maar. Er kwam evenwel geen aankondiging van de Italiaanse constructeur, hoewel interne bronnen bij het Steigerende Paard reeds meermaals melding hebben gemaakt van het bestaan van een dergelijk project. Wel bevestigd vandaag, is de verlenging van de samenwerking tussen ACO en FIA voor het World Endurance Championship.
Geen aankondiging dus van een nieuwe constructeur, maar wel een woord van dank aan het volgend seizoen in LMP1 debuterende Nisssan en de merken die de afgelopen jaren het mooie weer maakten in het wereldkampioenschap uithouding. FIA-voorzitter Jean Todt en ACO-voorzitter Pierre Fillon bevestigden wel de plannen om de samenwerking voor het WK verder te zetten. Momenteel is er sprake van een verlenging van de overeenkomst tot en met 2017, voor een extra drie jaar dus. De samenwerking begon in 2012 en ook de komende jaren zal de ACO, via dochtermaatschappij Le Mans Endurance Management de promotie van het WK op zich nemen.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 14 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons