van der Horst

Acropolis: Belgisch succes in Griekenland

Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
Ondanks de opgave van Thierry Neuville wisten de Belgen te scoren in de Acropolis Rally van Griekenland, de tiende manche van het WRC. Grégoire Munster reed een dijk van een wedstrijd en won in WRC2 Challenger en Tom Rensonnet pakte een podiumstek in WRC3.
  • Skylimit Events
De Belgen konden lang dromen van een overwinning van Thierry Neuville (Hyundai), maar de Oostkantonner moest zijn Hyundai i20 Rally1 zaterdagmiddag vroegtijdig aan de kant zetten toen de ophanging brak in een put. Weg zege, en weg titeldroom. 

Maar toch was er Belgisch succes. Grégoire Munster (Ford) reed een sterke wedstrijd met enkele knappe tijden in de top vijf in WRC2. Op zondag reed hij volwassen uit, eindigde knap vijfde in Rally2 en graaide hij ook nog eens de winst mee in WRC2 Challenger. De Belg kende een goede zomer en mag zich nu opmaken voor het grote werk in de koninginneklasse. Munster start namelijk in de volgende manche, de Rally van Chili, met een Ford Puma Rally1, dankzij de steun Jourdan Serderidis. Munster kan zich na enkele uitstekende resultaten zonder druk meten met de absolute top.

Ook Tom Rensonnet liet zich opmerken. De RACB-pupil reed een regelmatige wedstrijd die hij kon afsluiten met een mooie podiumstek, zijn tweede van het seizoen. In WRC3 is hij ook derde in de tussenstand. De titel is wel ver weg. Diego Dominguez en leider Roope Korhonen, ongeslagen dit seizoen, zullen vechten om het kampioenschap.

Filip Pyck eindigde netjes in de top 30 in zijn Ford Fiesta R5.

Foto: Grégoire Munster - M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 11 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons