van der Horst

Acropolis: Een tweede podium voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont

Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Ford Fiesta Rally3
De laatste rally van het WK-programma van Tom Rensonnet en Loïc Dumont werd in moeilijke omstandigheden afgewerkt. Enkele dagen voor de start van de Acropolisrally werd het parcours overspoeld door zware regens, maar dat heeft de leden van het RACB National Team niet verhinderd om hun WK-campagne af te sluiten met een derde plaats in JWRC én in WRC2, tevens goed voor een 23ste plaats algemeen in de eindstand van deze legendarische wedstrijd in het WK rally.
Van de ijzige sneeuw in Zweden over het verraderlijke Kroatische asfalt, verzopen wegen in Sardinië en het ultrasnelle onverhard in Estland naar de rotsige en soms heel modderige wegen in Griekenland: dat was het decor dat Tom Rensonnet en Loïc Dumont dit jaar tijdens hun eerste campagne in het JWRC voorgeschoteld kregen.

“Als we in de achteruitkijkspiegel blikken merken dat we een hele waaier aan moeilijkheden en uitdagingen kregen voorgeschoteld”, lacht de rijder van de Ford Fiesta Rally3 in de kleuren van het RACB National Team.

“Niet alleen kregen we een nooit gezien parcours voorgeschoteld, de weergoden zorgden er ook voor dat het extra lastig werd. Reden te meer om na deze WK-campagne een positieve balans op te stellen: met twee podiumplaatsen op vijf JWRC-manches kunnen we best tevreden zijn."

Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Ford Fiesta Rally3
En dat was zeker het geval tijdens de Acropolisrally van dit weekend.“De verkenningen werden geplaagd door vele stortregens”, stelt corijder Loïc. “Het was echt pompen of verzuipen. Soms zagen we amper tien meter ver. Het onverhard lag er bij als enorme modderpoelen of immense waterplassen. In heel wat gevallen reden we tegen tien per uur over het parcours, in de wetenschap dat eens de regen ophield het tien keer sneller zou gaan.” En dat is precies wat er gebeurde.

“Dikwijls waren de nota’s niet geschikt en moesten we ze verbeteren”, gaat de corijder verder. “Maar daar hebben we ons helemaal op toegelegd”, vult Tom Rensonnet aan. “De hele rally lang wisten we progressie te boeken. Vanaf de eerste KP lagen we in de top 3 van het JWRC, een positie die we tot het einde wisten te behouden.”

“Tom en Loïc hebben deze Acropolisrally heel beheerst en gecontroleerd afgewerkt”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RACB National Team. “Ze wisten alle valstrikken te vermijden en toch gestaag hun ritme te verhogen. Dit tweede podium op vijf WK-wedstrijden is een schitterende einde van hun mondiale campagne.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op maandag 11 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons