van der Horst

Acropolis: Loeb grijpt (opnieuw) de macht

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb mag na de openingsdag in de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC, als leider naar bed. Pierre-Louis Loubet is tweede en zorgt voor een droomscenario voor M-Sport.
  • LTF
Sébastien Loeb (Ford) had het na een hattrick snelste tijden vanochtend, rond de middag net iets moeilijker. Hij verloor de leiding aan Pierre-Louis Loubet (Ford) net voor de lunch en zakte na de middag zelf even weg naar plaats drie. Maar de recordkampioen zette zich in de slotrit nog eens recht en wipte in één laatste lenderuk opnieuw naar de kop van de wedstrijd met een fabelachtige tijd op Bauxites, een proef die hij nog kende van een decennium geleden.

De Fransman zette Esapekka Lappi (Toyota) op maar liefst tien tellen en profiteerde optimaal van remproblemen op de Puma van Loubet. "We moeten tevreden zijn. Het is een droom om te vechten met Loeb", aldus Loubet.
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Loeb heeft nu 1.7 seconde voorsprong op zijn team- en landgenoot en heeft een bonus van 8.7 tellen op Lappi. Ook Thierry Neuville (Hyundai) is nog niet uitgeschakeld. De Belg reed een heel regelmatige dag en is vierde op 16 seconden. "We hebben er een propere dag op zitten. Morgen starten we in een betere positie", aldus Neuville, als beste Hyundai. Dani Sordo (Hyundai) rondt de top vijf op 22.2 seconden. De Spanjaard kende een sterke middaglus en vocht zich zo opnieuw in de strijd om het podium.

Ott Tänak (Hyundai) moest als tweede de baan op, maar verweerde zich als een duivel en beperkte de schade tot ruim een halve minuut, al heeft hij wel Gus Greensmith (Ford) en Elfyn Evans (Toyota) in zijn nek zitten. Morgen geniet de Est wel een betere startpositie.

WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota) zit met een probleem. De Fin moest een hele dag vegen en volgt al op ruim een minuut als negende. Morgen belooft het niet veel beter te worden, want hij heeft enkel Takamoto Katsuta (Toyota), tiende, en Craig Breen (Ford), elfde, voor zich uit rijden. "Hopelijk kunnen we morgen meer doen vanuit een betere positie", aldus Rovanperä.

In WRC2 staat er geen maat op Emil Lindholm. Grégoire Munster is opgerukt naar stek 45 algemeen na zijn opgave gisteren. Bij de Juniors leidt Est Robert Virves.

Foto: M-Sport & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons