van der Horst

Acropolis: Met Rally van de (weer)goden richting eindfase in WRC

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Met de Acropolis Rally, de 'rally of Gods', is het WRC komend weekend toe aan de tiende manche. Kalle Rovanperä heeft nog altijd een riante voorsprong nu het einde van het seizoen stilaan in zicht komt.
  • Hamofa Performance
Hoe de Rally van Griekenland zal verlopen is nog wat koffiedik kijken. Het land wordt op dit moment geteisterd door enorme regenval. Dat was al te zien tijdens de verkenning waar de teams vaak aan het ploeteren waren in de modder. Het noodweer teistert op dit moment niet meteen de regio waar de rally plaatsvindt, maar het is nog maar te zien hoe de FIA en de autoriteiten zullen omgaan met dit noodweer.

Kalle Rovanperä (Toyota) is na de zomer nog altijd de fiere leider, al verloor hij wat glans na zijn ongeval in Finland. Vorig jaar ging de Fin van de baan in Griekenland. Dat kan hij zich dit jaar niet veroorloven. Elfyn Evans (Toyota) volgt op 25 punten, het equivalent van een overwinning. De Welshman boekte zijn tweede winst van het jaar in Finland en als het goed zit tussen de puntoren dan is Evans altijd een kandidaat voor de zege. Bij Toyota wordt Sébastien Ogier (Toyota) ongetwijfeld de taaiste klant. Oiger wint dit jaar bijna overal waar hij start en zal straks ook een goede uitgangspositie genieten.

Thierry Neuville (Hyundai) lijkt de enige die nog mee kan doen om de titel, maar dan moet hij dringend zijn score van 134 punten flink aandikken. De Belg kwam wel als één van de morele winnaars uit de zomer met twee podia in Estland en Finland. Hyundai is altijd goed op ruw terrein, dus wordt het ook uitkijken naar de prestaties Esapekka Lappi (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai), die opnieuw de voorkeur geniet op Teemu Suninen.

Bij Ford rekenen ze opnieuw op Ott Tänak (Ford) en Pierre-Louis Loubet (Ford). M-Sport krijgt de jongste weken klappen met een reeks (mechanische) opgaves. De Est lijkt alvast uitgeteld voor de titel, maar kan wel voluit mikken op winst. M-Sport zet een derde wagen in voor Jourdan Serderidis.

In WRC2 opnieuw een vol huis, met zowat alle titelkandidaten. Ook Grégoire Munster komt aan de start. Er komen nog meer Belgen aan de start met Tom Rensonnet in JWRC en de West-Vlaming Filip Pyck in een Ford Fiesta R5.

De rally start donderdag met de shakedown en een showproef. Het zwaartepunt ligt op zaterdag met 141 km tegen de klok, verspreid over amper zes proeven. De Acropolis eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Davy Degryse - RIP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 6 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons