van der Horst

Acropolis: Neuville als leider naar slotdag, Hyundai bezet podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville mag als leider naar de slotdag van de Acropolis Rally, de tiende rally van het WRC-seizoen. Opvallend, Hyundai bezet het volledige podium! Hyundai staat nu voor een verscheurende keuze: gunnen ze Neuville de winst of geven ze Ott Tänak een duw in de rug in de strijd om de titel.
De goden waren Hyundai duidelijk gunstig gezind op zaterdag. Eerst viel Sébastien Loeb (Ford) uit met alternatorproblemen. Even later viel Pierre-Louis Loubet (Ford) weg met een lekke band. Het leek slechts het begin van een lijdensweg voor Loubet, maar vooral voor M-Sport dat ook Jourdan Serderidis (Ford) en Gus Greensmith (Ford) kort na de middag verloor. 

Toyota verging het niet veel beter na een fout van Kalle Rovanperä (Toyota) zaterdagochtend, een tegenvallende Takamoto Katsuta (Toyota) en een late opgave van Esapekka Lappi (Toyota) die vanmorgen nog vocht voor winst.

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Het geluk staat voor een keertje volledig aan de kant van de troepen van Julian Moncet. Thierry Neuville (Hyundai) ging niet meer voluit na de middag maar controleerde zijn voorsprong van ongeveer een halve minuut. Die had hij na een schitterende ochtendlus opgebouwd. Hij heeft nu een bonus van 25 seconden op Ott Tänak (Hyundai). Hyundai moet nu kiezen. Willen ze Neuville aan zijn eerste seizoenszege helpen en proberen ze alsnog Tänak in stelling te brengen voor de rijderstitel? Tänak staat op 72 punten van Rovanperä en kan dus een gouden zaak doen, met nog drie rally's te gaan na Griekenland.

Dani Sordo (Hyundai) maakt het feest compleet met een derde stek, maar Elfyn Evans (Toyota) jaagt nog altijd op de Spanjaard en steekt maar op 8 seconden van Sordo. Evans zit op exact een minuut van Neuville. Loubet is nog altijd vijfde, weliswaar op bijna drie minuten, Craig Breen (Ford) is zesde op bijna vier minuten, Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende op bijna vijf minuten en Emil Lindholm sluit de top acht als leider in WRC2.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons