van der Horst

Acropolis: Neuville halfweg nog steeds leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is na negen van de vijftien proeven nog altijd de leider in de Rally van Griekenland, de tiende manche van het seizoen. De Belg reed met een sterke ochtendlus een beetje weg van Sébastien Ogier.
Thierry Neuville (Hyundai) verdedigde zaterdagochtend een kleine voorsprong op Sébastien Ogier (Toyota) die hij meteen moest inleveren. De Fransman nam even de leiding over na een sterke tweede tijd op de openingsproef, maar Neuville sloeg hard terug en wist Ogier zelfs op ruim tien seconden te zetten in de algemene stand.

Het gevaar kan ook nog van achteruit komen, want Kalle Rovanperä was de snelste man van de ochtend en hangt nu op 23 seconden van de kop.

Daarachter zijn er al enorme verschillen. Dani Sordo (Hyundai) is vierde op bijna twee minuten. De Spanjaard profiteerde van problemen op de wagen van Elfyn Evans (Toyota) die de lus moest afwerken op het hybridesysteem. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op twee minuten. Esapekka Lappi (Hyundai) is zevende op bijna vier minuten, na een lekke band. Ott Tänak (Ford), zowat de pechvogel van het jaar, is achtste op ruim vier minuten.

In WRC2 is Yohan Rossel een zaakje aan het doen in de strijd om de titel. De Fransman leidt de dans.

Foto: WRC.com

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 9 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons