van der Horst

Acropolis: Neuville heeft eerste zege beet in 2022

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft de Acropolis Rally bijgeschreven op zijn palmares. Dat was de tiende van dertien manches in het WRC. Het volledige podium was voor Hyundai.
De winst voor Thierry Neuville (Hyundai) kwam op de slotdag nooit meer in gevaar. Na de openingsproef viel ook nog Elfyn Evans (Toyota) vooraan weg, waardoor Hyundai geen enkele druk meer had en de pionnen kon zetten zoals ze wilden.

Maar aan de koppositie van Neuville raakte Julian Moncet niet. Neuville controleerde en liet op de Power Stage de vijf punten aan Ott Tänak (Hyundai)  zodoende de Est zijn titelkansen gaaf te houden. Het is ook de derde zege op rij voor Hyundai in het WRC. Tänak eindigde uiteindelijk op 15 tellen. Dani Sordo (Hyundai) reed rond als een slak maar zette wel een derde i20 op het podium, op twee minuten.

Pierre-Louis Loubet (Ford) eindigde als vierde op bijna vier minuten, voor Craig Breen (Ford), vijfde, waardoor M-Sport alsnog met enige contentement kan vertrekken uit Athene. Takamoto Katsuta (Toyota) is de enige Toyota in de punten op stek zes. Emil Linholm heerste in WRC2 en werd zevende algemeen, voor Nikolay Gryazin.

De kloof tussen Tänak en Kalle Rovanperä, respectievelijk eerste en tweede in de Power Stage, is nu 46 punten. De Fin kan in Nieuw-Zeeland, de volgende manche, opnieuw kampioen worden, als hij aan het slot van de rally 60 punten voorsprong overhoudt, of dus veertien punten meer scoort dan Tänak.

Foto: Hyundai Motorsport


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons